14 Ağustos 2014 Perşembe

Saratoga / 14 Ağustos

1. Koşu: Mayıs ayında Belmont'ta katıldığı Critical Eye Stakes'de tatminkar bir dördüncülük elde edip, akabinde yine Belmont'ta katıldığı koşuyu kazanan (3) TAHOE TIGRESS'in bugün de kazanması gerekir. Son iki startından galibiyetle ayrılan (6) GET GORGEOUS ise Tahoe Tigress'in eksik koşması hâlinde devreye girebilecek ilk isim konumunda.

SIRALAMA: 3 /// 6

2. Koşu: Koşuya deklare olan 2 yaşlı 10 tayın 8'i ilk kez piste çıkacak. Koşu koşmuş tayların tecrübelerini göz önüne alarak ilk startında 125.000 $ ikramiylie Stakes koşuda 5 tay arasında uzak farkla da olsa 3. olan ve son startında ise startla birlikte büyük bir şanssızlık yaşayıp binicisi Shaun Bridgmohan'ı üzerinden düşüren (10) SALUDA'nın bugün aynı şanssızlığı yaşamayacağını düşünerek ilk şansa sahip. Saluda'nın jokeyinin düştüğü koşuyu son metrelerde kaybeden (3) THE LEWIS DINNER ise ilk ciddi rakip gibi. Bu iki ismin ardından ilk kez koşan taylardan Chad Brown'ın antrene ettiği, ülkenin baş jokeyi Castellano ile start alacak olan (8) LADY DAPHNE, Belmont Park'taki galopları etkileyici olan (4) DUNN LISTENING, Saratoga'da son 800 galobunu :48 ile tamamlayan (9) BAR OF GOLD, yine Saratoga'da hazırlıklarını düzenli olarak sürdüren (7) IRISH HEROINE ve Tale of Ekati temsilcisi (6) GO BABE şanslı olabilecek diğer taylar. Özet geçersek daha önce koşu koşmuş tecrübeli taylar bu tecrübelerini sahaya yansıtamazsa bir çok tayın şansları hemen hemen eşitlenir gibi gözüküyor.

SIRALAMA: 10.3.8.4.9.7.6

3. Koşu: Adını ünlü film serisi James Bond'daki Ernst Stavro Blofeld karakterinden alan ve tabir-i caizse bugün tüm ABD'nin dilinde olan (4) BLOFELD bugünkü Saratoga programında kazanması en muhtemel isim olarak gözüküyor. Bu yıl Mart ayı Fasig-Tipton Satışları'nda yaptığı etkileyici galobun ardından 225.000 $ bedelle satın alınan BLOFELD, özellikle 8 Ağustos günü yaptığı 800 metredeki :46.67'lik galobuyla bu mesafede galop yapan 66 tayın en hızlısı oldu. Antrenör Todd Pletcher'ın da 2 yaşlı taylardaki yüzdesini göz önüne alırsak (4) BLOFELD'in bugün bu koşuyu kazanmasını bekleyebiliriz. Ancak "Tay yarışıdır bu, belli olmaz" diyenler için son 1000 metrelik galobunu beğendiğim G2 koşu galibi Too Much Bling'in anne kardeşi (3) EL KABEIR ve ünlü Darley Harası'nın tayı (7) BINGLEY zoru başarıp Blofeld'in olası eksik performansından istifade etmeye çalışabilecek diğer isimler gibi.

SIRALAMA: 4 /////////// 3.7

4. Koşu: Dün yoğun yağış nedeniyle kum piste alınan çim pist koşuları bugün planlandığı gibi çim pistte koşulacak. Son startında sprintinde biraz gecikince öndeki rakibini atlayamayan ve ikincilikte kalan (4) AL'S GAL bu koşuda şans verilebilecek ilk isim. Ülkemizden de bahis oynanan son yarışında biraz erken önlere gelince rakibine fotoda kaybeden (6) WINE BURGLAR ve aynı koşuda uzun süre yol bulmaya çalışıp, performansını tam olarak sahaya yansıtamayan (3) CASEY ROO şanslı görünen diğer isimler. Bu 3 taydan sonra ise (7) ROCK N COZY, (8) EDDY'S TIME ve (5) EUROKAY BY ME rakiplerinin hata yapmasını bekleyecek diğer isimler konumunda.

SIRALAMA: 4.6.3 // 7.8.5

5. Koşu: 1200 metrelik bu sprint yarışında cazip bir safkanı tek yazmayı düşünüyorum açıkçası. Sense of Peace, Immortal Eyes ve Storm Pursuit gibi önde süratli gitmeyi seven isimlerin bir araya geldiği koşuda, Saratoga'daki son 67.000 $ ikramiyeli koşusundaki 5.liğini dahi beğendiğim ve bugün kendisine uygun grup bulan (5) BROAD RULE'un formda jokey Irad Ortiz Jr. idaresinde son metrelerdeki güçlü ataklarıyla koşuyu lehine çevirmesini bekleyip, günün alternatif teki olarak önerebiliriz. Bu safkan beklenen yarışı yapamazsa ilerleyen yaşına rağmen bu mesafenin en tecrübeli ismi (2) TAKE DOWN TWO, son iki yarışını kazanıp iyi bir form yakalayan (6) PHOTON ve öndeki diğer rakiplerinden erken kurtulabilir (1) SENSE OF PEACE şanslı olabilecek diğer isimler.

SIRALAMA: 5 // 2.6.1

6. Koşu: Çim pistte antrene ettiği safkanlarla önemli başarı yüzdesi yakalayan Michael Maker'ın antrene ettiği (1) LADY CANDIDATE, bugüne kadar daha çok kısa mesafeli koşularda boy göstermiş olsa da performansı bu grup için yeterli gözüken (8) ONE TIME ONLY, gerek çim gerekse kum pistteki koşularında başarılı koşan (5) DISTORTED BEAUTY, son koşularda bekleneni veremese de bu kez nispeten uygun bir grupta start alacak olan (4) ADRIATIC DREAM eşit şanslı gördüğüm isimler. Bu 4 ismin ardından zorlu geçmeye aday koşuda verdiği 231 günlük araya rağmen geçen yıl başarılı koşuları bulunan (7) RUN TO MAMA ve Joel Rosario ile koşuya katılacak olan (2) CARIBEAN BEAT şanslı olabilirler.

SIRALAMA: 1.8.5.4 / 7.2

7. Koşu: Bir üst grupta katıldığı son 1300 metrelik yarışında koşuya uzun süre tempo veren ve son metrelerde koşunun favori ismine geçilip üçüncü olan safkana 7 1/2 boy fark atan kır safkan (8) THE BIG DELUXE'un viraj üzerinde istediği avansı alması hâlinde kazanmasını bekliyorum. Bu safkana önlerde pres yapılması durumunda ise Dale Romans'ın antrene ettiği (1) TARPY'S GOAL, Saratoga'daki son startındaki ikinciliğini beğendiğim (3) REGULUS, o koşuya favori olarak girip tatminkar bir beşincilik elde eden (7) BUG JUICE koşuda The Big Deluxe'un son metrelerde yıpranması hâlinde devreye girebilecek isimler konumnda.

SIRALAMA: 8 // 1.3.7




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder