26 Ağustos 2014 Salı

Uluslararası İstanbul Koşusu

İngiliz kısraklarına mahsus Uluslararası İstanbul Koşusu için at deklaresi listesinde 8 kısrağın ismi bulunuyor. TJK resmi sitesine göre 2014 yılı Uluslararası İstanbul Koşusu için ülkemizden bu yılın G1 Karadeniz Koşusu galibi 3 yaşlı dişi tay HARD BABY (Unaccounted For - Uni Baby / Flying Spur), bir süredir kazanamasa da istikrarlı yarışlarını sürdüren A2 galibi kısraklardan ELEVATO (Kaneko - Zeynep Hanım / Distant Relative), G1 Dişi Tay Deneme ile G1 Kısrak Koşuları'nı kazanıp, Türk Yarışçılığı'nın derbisi olan Gazi Koşusu'ndan ikincilikle ayrılan SUZİ GOLD (Bankonote - Golden Leaf / West By West), son startı olan G1 Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda ikinci olan CHACHKOVA (Tapit - Lisa M / Banker's Gold) listede bulunan 4 kısrak.

At deklaresi listesine göre gelmesi muhtemel 4 kısrağı tanıyalım:


SHURUQ: Godolphin ekürisine ait SHURUQ (Elusive Quality - Miss Lucifer / Noverre) dünyaca ünlü ekürinin nadide kısraklarından olup, koşuya ve son zamanlarda ülkemize gelecek en kariyerli kısrak, hatta safkanlardan biridir. Bugüne kadar toplamda 13 kez piste çıkan 4 yaşındaki SHURUQ, katıldığı bu koşularda aralarında G2 Al Maktoum Challenge R1, G3 Burj Nahaar ve G3 UAE Oaks'un da bulunduğu 4 birincilik elde ederken, 2'şer kez de ikinci ve üçüncü oldu.



Yarış hayatına 12 Temmuz günü İngiltere-Newmarket'te başlayan SHURUQ, akabinde Kempton'da katıldığı koşuyu kazanarak ikinci startında Maiden'a veda etti ve 2 yaşlılık sezonunu noktaladı. 3 yaşlılığının başında Dubai-Meydan Hipodromu'nda start alan SHURUQ, burada katıldığı 4 koşudan G3 UAE Oaks'u (Birleşik Arap Emirlikleri Kısrak Koşusu) 4 boy farkla kazanırken, biri Listed koşuda olmak üzere 2 kez ikinci oldu.



(Önde bu yılın G1 Dubai World Cup galibi AFRICAN STORY, ardında SHURUQ)

Dubai-Meydan'da katıldığı koşuların ardından bir müddet dinlenen kısrak, Ağustos ve Eylül 2013 döneminde İngiltere'deki 3 G3 ve Listed koşuda start alırken, kendisinden beklenen performansı sergileyemeyerek yalnızca 1 üçüncülük elde etti.



4 yaşlı olarak bu yıl bir kez daha Meydan Hipodromu'nda Dubai World Cup Karnavalı (DWCC) kapsamında sezonu açan SHURUQ, 4 aylık bir aradan sonra katıldığı ilk koşu olan G2 Al Maktoum Challenge R1'i bir çok önemli erkek rakibini geride bırakarak kazanma başarısı gösterdi. Akabinde katıldığı G2 koşuda dereceye giremeyen kısrak, bu yılki üçüncü startında kum (tapeta) pistte koşulan G3 Burj Nahaar'da belki de hayatının en iyi performanslarından birini sergileyerek katıldığı 23 koşuda 17 birincilik, 4 ikincilik, 1 de üçüncülüğü bulunan Güney Afrika'nın şampiyon safkanı ve 2014 yıl G1 Breeders' Cup Mile favorilerinden VARIETY CLUB'ı geçerek kazanma başarısı gösterdi. Godolphin ekürisinin 4 yaşındaki kısrağı SHURUQ, bu yıl son kez 29 Mart günü G2 Godolphin Mile için piste çıktı ve kazanan Variety Club'ın yaklaşık 3.5 boy gerisinde koşuyu 8. olarak tamamladı.



Mart ayından beri herhangi bir koşuda start almayan SHURUQ, 6 ay aradan sonra piste ilk kez Veliefendi'nin çim pistine G3 İstanbul Koşusu için çıkacak. Bu arada hazır çim demişken, SHURUQ'un elde ettiği 4 birinciliğin de kum (tapeta) pistte geldiğini ve çim pistte bugüne kadar katıldığı 5 koşuda ilk 2'ye dahi giremediğini de belirtmek gerekir.

VIDEO: SHURUQ'un bu yıl Ocak ayında kazandığı G2 Al Maktoum Challenge R1:


VIDEO 2: SHURUQ'un bu yıl Mart ayında şampiyon miler Variety Club'ı geçerek kazandığı G3 Burj Nahaar:




CROWLEY'S LAW: 30 Mart 2011 doğumlu CROWLEY'S LAW (Dubawi - Logic / Slip Anchor) Tom Dascombe tarafından antrene edilmekte olup, sahibi ise Paul Crowley'dir. Koşudaki bir diğer 3 yaşlı dişi tay, bugüne kadar İngiltere'nin çeşitli hipodromlarında katıldığı 8 koşuda 3 birincilik elde ederken, 1'er kez ikinci ve üçüncü oldu.


Yarış hayatına 26 Temmuz 2013 tarihinde Ascot'ta merhaba diyen CROWLEY'S LAW, 2 yaşlılığının ikinci ve son startı olan Beverley'deki Class 5 koşuyu 5 boy farkla kazanıp Maiden'e veda etti.

7-8 aylık bir aranın ardından 3 yaşlı olarak bu yıl piste ilk kez 3 Mayıs günü Thirsk'de çıkan CROWLEY'S LAW, akabinde Haydock'ta Class 4 koşuyu 4.5 boy farkla, Leicester'daki Class 3 koşuyu da 2.5 boy farkla kazandı. Bu birinciliklerin ardından ilgilileri tarafından hedef büyültülen dişi tay, Ascot'ta Class 1 koşu için piste çıktı ancak beklenen performansını sergileyemeyerek dereceye giremedi. Daha sonra 5 Temmuz günü Sandown'da katıldığı Listed koşuda kazanan kısrağın 2.5 boy gerisinde üçüncü olan dişi tay, son olarak 13 Ağustos günü Salisbury'de 10 kısrağın katıldığı Listed koşuda start aldı ve kazanan kısrağın 6.5 boy gerisinde koşuyu 8. olarak tamamladı.

OXSANA'ya nazaran daha fazla birincilik sayısı bulunmasına rağmen hedef büyülttükten sonra ciddi başarılara ulaşaşamış olan CROWLEY'S LAW'a son 5 yarışında jokey Richard Kingscote eşlik etti.

VIDEO: CROWLEY'S LAW'ın 5 Temmuz günü Sandown'da katılıp üçüncü olduğu çim pistte 1600 metre mesafeli Listed koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1tSwGsE

DANCING SANDS: Tıpkı Oxsana ve Crowley's Law gibi listedeki 3 Dubawi temsilcisinden biri olan DANCING SANDS (Dubawi - Past The Post / Danzig) Godolphin ekürisinin Fransa'da yarış hayatını sürdüren safkanlarından biridir. Henri-Alex Pantall'ın antrene ettiği kısrak bugüne dek katıldığı 11 koşuda 1 birincilik, 3 ikincilik, 1 de dördüncülük elde etti.


Yarış hayatına geçtiğimiz yıl İngiltere'de başlayan ve burada katıldığı 5 Maiden koşuda ikincilikler elde etmesine rağmen kazanmayan DANCING SANDS, 3 yaşlılığına döndüğünde Fransa'ya gitti. Ocak ayında Fransa'da kum pistte katıldığı 10.000 Pound ikramiyeli ilk koşusunu kazanarak Maiden'a veda eden dişi tay, akabinde Şubat ve Mart aylarında katıldığı 2 Listed koşunun 1'ini fotoda baş farkıyla kaybederken, diğerinde 4. oldu.

3 Nisan günü Fransa Maisons-laffitte'de katıldığı dişilere ait çim pistteki 1400 metre mesafeli G3 Prix Imprudence'de G1 Fransa Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşusu üçüncüsü XCELLENCE ile 2 yaşlılığında G2 galibiyeti ve G1 ikinciliği bulunan VORDA'nın hemen ardından üçüncü olan DANCING SANDS, ayrıca bu koşuda daha sonra G1 İngiltere Dişi Tay Dememe'yi kazanacak olan MISS FRANCE'i de geride bıraktı ve belki de kariyerinin en parlak yarışını sergiledi.

Başarılı G3 üçüncülüğünün ardından 2 aylık kısa bir ara veren DANCING SANDS, Temmuz ayı içerisinde Maisons-laffitte'de katıldığı 2 Listed koşunun ilkinde 8. olurken, diğerinde ise kazanan ismin 3.5 boy gerisinde 4. oldu.

VIDEO: Nisan ayı başında DANCING SANDS'in üçüncü olduğu çim pistte 1400 metre mesafeli G3 Prix Imprudence:




KOSIKA: 4 yaşındaki ABD yetiştirmesi KOSIKA (Hard Spun - Song of Africa / Alzao) bugüne dek start aldığı 13 koşuda 5 kez kazanırken, 2 de üçüncülük elde etti.


2012 yılında 2 yaşlı olarak İngiltere'de katıldığı tek koşuyu kazanan KOSIKA, 3 yaşlı olarak Ocak 2013'te Dubai-Meydan Hipodromu'nda katıldığı koşuda dereceye giremedi. 7 ay arayla katıldığı iki iki koşusunun ardından 15 aylık bir ara daha vermek durumunda kalan KOSIKA, piste bu yıl ilk, toplamda ise üçüncü kez
24 Nisan günü Brighton'da çıktı. Nisan-Ağustos ayları arasında toplam 11 kez start alan KOSIKA için bir anlamda 2 yılda yalnızca 2 koşu koşmasının acısı çıkartıldı. Şeyh Hamdan Bin Mohammed Al Maktoum'un sahibi olduğu kısrak uzun ara sonrası bu süreçte katıldığı 11 koşudan önce Bath'ta Class 5 koşuyu 4 boy farkla kazanırken, 25 Haziran-19 Temmuz arası da Class 4 ve Class 2 koşularda üst üse 3 koşuluk bir galibiyet serisi yakaladı.

3 koşuluk galibiyet serisinin ardından KOSIKA, 26 Temmuz günü Newmarket'te katıldığı Class 2 koşuda ve son olarak 21 Ağustos günü York'ta katıldığı Class 2 koşuda dereceye giremedi.

VIDEO: KOSIKA'nın 19 Temmuz günü Newbury'de kazandığı Class 2 koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1wzvgIO







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder