31 Ağustos 2014 Pazar

Uluslararası Boğaziçi Koşusu

Festivalin en uzun mesafeli Grup yarışı olan Uluslararası Boğaziçi Koşusu için 2'si Türk 4'ü yabancı olmak üzere 6 safkanın at deklaresi yapıldı. Ülkemizden VILLAGE WIND ve SANZATU'nun bulunduğu listede yer alan yabancı safkanları kısaca tanıyalım:

PETHER'S MOON: 4 yaşındaki PETHER'S MOON (Dylan Thomas - Softly Tread / Tirol) ünlü antrenör Richard Hannon tarafından antrene edilmekte olup, bugüne kadar katıldığı 15 koşuda 4 birincilik, 5 ikincilik, 3 de üçüncülük elde etti.



Yarış hayatında katıldığı tüm koşuları İngiltere'de olan PETHER'S MOON, uzun mesafeli koşuları oldukça etkili koşan bir isim olup, genel olarak formda bir sezon geçirmektedir. 2013 yılında Class 1 ve Class 2 koşularda birincilikleri bulunan Dylan Thomas temsilcisi, bu yıla Mayıs ayında Newmarket'te katıldığı G2 koşuda ikinci olarak merhaba dedi ve bu koşudan 1 hafta sonra bu kez Listed koşu ikinci piste çıkıp bir kez daha ikinci oldu.

21 Haziran günü Royal Ascot festivali kapsamında katıldığı G2 Hardwicke Stakes'te başarılı isim TELESCOPE'un ardından HILLSTAR'a ikinciliği baş farkıyla kaybeden PETHER'S MOON, daha sonra 10 Temmuz günü Newmarket'teki G2 koşuda start aldı ve başarılı safkanlar CAVALRYMAN ile HILLSTAR'ın sadece 1 boy gerisinde koşuyu üçüncü olarak tamamlarken bu koşuda ARAB SPRING, EXCELLENT RESULT ve DANDINO gibi başarılı safkanları uzak farkla geride bıraktı.

1 Ağustos günü Goodwood'da katıldığı G3 koşuyu Godolphin ekürisinin 2012 yılı G1 St Leger Stakes galibi safkanı ENCKE'yi geride bırakarak kazanan ve bu yılki ilk ve tek galibiyetini alan PETHER'S MOON, son olarak 16 Ağustos günü Newbury'de favori olarak katıldığı G3 Geoffrey Freer Stakes'te ise beklenen performansını sergileyemedi ve koşuyu 9. sırada tamamladı.

VIDEO: PETHER'S MOON'un 10 Temmuz günü yakın ara üçüncü olduğu G2 koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1w08C8y

VIDEO: PETHER'S MOON'un 1 Ağustos günü kazandığı G3 koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1qU5hDD

NYMPHEA: 2 yaşlılığında start almayan ve yarış hayatına 3 yaşlı olarak 6 Mayıs 2012 tarihinde Almanya-Hoppegarten’da katıldığı koşuyu kazanarak başlayan NYMPHEA’nın sahibi Nizza Harası, antrenörü ise Almanya’nın lider antrenörlerinden Peter Schiergen’dir. 5 yaşındaki NYMPHEA (Dylan Thomas – Neele / Peintre Celebre) bugüne kadar katıldığı 14 koşuda 3 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük, 1 de dördüncülük elde etti.



3 yaşlılığında yalnızca Almanya’da start alan ve 5 koşuya katılan NYMPHEA, G2 Diana-Trial’de ve G1 Henkel-Preis Der Diana’da ikincilikler elde etti. Geçtiğimiz yıl ilk olarak 8 Mayıs günü Almanya’nın Baden-baden Hipodromu’nda piste çıkan kısrak, 2200 metre mesafeli koşuyu kazanma başarısı gösterdi.

8 Haziran 2013 günü İngiltere’nin Haydock Park Hipodromu’nda G3 Pinnacle Stakes için piste çıkan NYMPHEA, kazanan MOMENT IN TIME’ın baş farkıyla gerisinde ikinci oldu.  Daha sonra tekrar Almanya’ya dönen kısrak, 21 Temmuz 2013 günü Hoppegarten’da katıldığı G1 Grosser Preis Von Berlin’i çıktığı gibi kazanarak kariyerinin en önemli başarısını elde etmiş oldu.

G1 galibiyetinin ardından geçtiğimiz yılki Boğaziçi Koşusu için ülkemize gelen ve koşudan üçüncü olarak ayrılan kısrak, akabinde 19 Ekim 2013 tarihinde Ascot'ta katıldığı G1 koşuda 6. oldu. Daha sonra 8 Aralık 2013 tarihinde Hong Kong-Sha Tin'de start aldığı koşuda dereceye giremedi.

Bu yıl piste ilk olarak 23 Mayıs günü Fransa-Saint Cloud'da G2 koşu için çıkan ve üçüncü olan NYMPHEA, daha sonra 29 Haziran günü Hamburg'da katıldığı G2 koşuda 5. oldu. Son olarak 31 Temmuz günü Goodwood'daki G3 koşuda start alan kısrak, koşuda dereceye giremedi.

NYMPHEA’nın geçtiğimiz yıl kazandığı G1 Grosser Preis Von Berlin’i izlemek için tıklayınız:



EXCELLENT RESULT: Godolphin ekürisinin 4 yaşındaki safkanı EXCELLENT RESULT (Shamardal - Line Ahead / Sadler's Wells) bugüne kadar İngiltere ve Dubai'de katıldığı 13 koşuda 4 birincilik, 1 de üçüncülük elde etti.



2013 yılındaki en büyük başarısı İngiltere'de bir Class 2 koşu galibiyeti olan EXCELLENT RESULT, bu yıla 4 yaşlı olarak Dubai-Meydan Hipodromu'nda başladı. Karnaval dahilinde katıldığı 4 koşuda 1'i G2 Dubai City of Gold olmak üzere 2 galibiyet, 1 de dördüncülük elde etti, G1 Dubai Sheema Classic'te ise dereceye giremedi.

Dubai'deki koşularının ardından tekrar İngiltere'ye dönen EXCELLENT RESULT, Newmarket'te katıldığı G2 koşuda kazanan safkanın 13 boy gerisinde koşuyu 5. olarak tamamladı. 4 yaşındaki Shamardal temsilcisi, son kez 31 Temmuz günü Goodwood'da G2 koşu için piste çıktı ve kazanan ekürisi CAVALRYMAN'in 17 boy gerisinde koşudan 6. olarak ayrıldı.

VIDEO: EXCELLENT RESULT'ın 6 Şubat günü Meydan Hipodromu'nda kazandığı Handikap koşu:



VIDEO: EXCELLENT RESULT'ın 8 Mart günü Meydan Hipodromu'nda kazandığı G2 Dubai City of Gold:

 



VIF MONSIEUR: Yarış hayatını ağırlıklı olarak Almanya'da sürdüren 4 yaşındaki VIF MONSIEUR (Doyen - Vive Madame / Big Shuffle) bugüne kadar katıldığı 12 koşuda 4 birincilik elde etti.



Genellikle uzun mesafeli çim pistteki Grup koşularda boy gösteren VIF MONSIEUR geçtiğimiz yıl Almanya'nın farklı hipodromlarında katıldığı çim pist koşularında 2 Grup 3 1 de Listed koşu kazanırken, G1 Preis Von Europa'da ikincilik elde etti.


Bu yıl piste ilk kez 1 Haziran günü Baden-baden'de G2 koşu için çıkan ve 6. olan VIF MONSIEUR, akabinde 29 Haziran günü Hamburg'da katıldığı G2 koşuda bir kez daha 6. oldu. Son olarak 23 Temmuz günü Fransa-Vichy'de G3 koşuda start alan safkan, koşudan üçüncülükle ayrıldı.


VIDEO: VIF MONSIEUR'un Nisan 2013'te kazandığı G3 koşu:





VIDEO: VIF MONSIEUR'un Ekim 2013'te kazandığı G3 koşu:





VIDEO: VIF MONSIEUR'un son olarak Temmuz ayında üçüncü olduğu G3 koşu: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder