27 Ağustos 2014 Çarşamba

Uluslararası IFAHR Koşusu

İstanbul Koşusu yazısından sonra bugün Arap atlarından devam edelim istedim. Bu yazıda Uluslararası IFAHR Koşusu için yurtdışından gelen isimleri tanımaya çalışacağız. Ülkemizden HASANŞAH, BÜREBEY, YOL BULAN ve GÜMBÜRGÜMBÜR'ün bulunduğu listede 4 de yabancı isim bulunuyor.

ARGENTYNA: Türk at sahiplerinden Remazan Kaya'nın sahibi olduğu ARGENTYNA (Dormane - Aspyrina / Zacan El Baraka) hakkında ulaşabildiğimiz tek bilgi 2012 yılında 10.000 Euro bedelle satın alındığı şeklinde.


ARGENTYNA (Fotoğraf: Melih Erşahin - yarisdergisi.com)

Uluslararası IFAHR Koşusu için erkenden gelip, hazırlıklarını ülkemizde sürdürmekte olan ARGENTYNA yarisdergisi.com'un haberine göre 28 Ağustos Perşembe sabahı 1200 metrelik 1.29.0 Ç ile sonuçlanan bir galop yaptı. 

ARGENTYNA'nın pedigrisini incelemek için tıklayınız: http://bit.ly/1lwNMNn

AL HIBAAB: Fransa'da dünyaca ünlü Shadwell Harası'nda yetişen 6 yaşındaki AL HIBAAB (Al Sakbe - Ietlato De Carrere) lider Arap atı antrenörlerinden Gillian Duffield tarafından antrene edilmekte olup, sahibi ise Sheikh Hamdan Bin Rashid Al Maktoum'dur. Bugüne kadar 14 kez start alan safkan, bu koşulardan 3'ünü kazanmış 9'unda ise plaseler elde etmiştir.


Geçen yıl İrlanda-Curragh'da Listed koşu kazanan AL HIBAAB, bu birinciliğin ardından 2 Grup 1 koşuda start alıp 1 üçüncülük elde etmişti. Daha sonra 2013 yılı IFAHR Koşusu için deklaresi yapılan ancak koşu günü ülkemize gelmediğinden koşudan çıkartılan AL HIBAAB, bu yıl yarış hayatına Avrupa'nın farklı hipodromlarında devam etmekte.

Bu yıl ilk olarak 25 Mayıs günü 1600 metre çim pistteki Listed koşu için İrlanda-Curragh'da piste çıkıp üçüncü olan AL HIBAAB, akabinde 10 Temmuz günü İngiltere-Newmarket'te 2000 metre çim pistte katıldığı Şartlı koşuda yakın ara bir üçüncülük daha elde etti. Son olarak 6 yaşındaki AL HIBAAB, 10 Ağustos günü İngiltere-Newbury'de koşulan çim pistte 2000 metre mesafeli G1 Dubai International Stakes'i Dahess, Nizam ve Amer temsilcisi diğer 3 rakibini geride bırakarak jokey Ted Durcan idaresinde kazandı ve kariyerinin en önemli başarısına imza attı.



Dünyanın belki de en formda Arap atlarından olup, Fransa'daki G1 Qatar Arabian World Cup'ı hedefleyen Djet Taouy'u son G1 yarışında geride bırakan AL HIBAAB için antrenör Gillian Duffield G1 Dubai International Stakes galibiyeti sonrası: "Bazı kas problemleri nedeniyle antrene etmesi oldukça zor bir at fakat bugün kalitesini ortaya koyunca kazanmayı bildi." şeklinde konuşmuştu.



2000 metre mesafeyi çok iyi koştuğu bilinen AL HIBAAB, bu yıl IFAHR Koşusu'na gelmesi hâlinde koşunun ciddi favorisi olacaktır.

VIDEO: AL HIBAAB'ın 25 Mayıs günü İrlanda-Curragh'da üçüncü olduğu Listed koşu:



VIDEO: AL HIBAAB'ın 10 Ağustos günü kazandığı G1 Dubai International Stakes:



DJARMINA: 20 Mart 2010 doğumlu DJARMINA (Djarni Des Forges - El Akkaria / Dynamite II) hakkında ulaşabildiğimiz tek bilgi 2013 yılında Fransa-Arqana Satışları'ndan Cem Özyiğit vasıtasıyla 4.000 Euro bedelle satın alındığıdır.


DJARMINA (Fotoğraf: Melih Erşahin - yarisdergisi.com)

Uluslararası IFAHR Koşusu için erkenden gelip, hazırlıklarını ülkemizde sürdürmekte olan DJARMINA, yarisdergisi.com'un haberine göre 28 Ağustos Perşembe sabahı 1200 metrelik 1.27.9 Ç ile sonuçlanan bir galop yaptı.

DJARMINA'nın pedigrisini incelemek için tıklayınız: http://bit.ly/1vTtjmu

MYRA DE MONLAU: 5 yaşındaki kısrak MYRA DE MONLAU (Munjiz  - Manzana) kayıtlara göre bugüne kadar 12 kez start almış olup, bunlardan yalnızca 1'ini kazanabilmiştir. Elde ettiği tek birinciliği 2012 yılında bir G3 koşuda olan kısrağın G1-G2 koşularda plaseleri bulunmaktadır.


Bu yıl piste ilk olarak Ocak ayında Umman'da çıkan ve kum pistte 2000 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda dördüncü olan kısrak, akabinde 12 Mayıs günü Fransa-Bordeaux'da katıldığı çim pistte 1900 metre mesafeli G2 Prix Nefta'da üçüncü oldu. MYRA DE MONLAU son olarak 1 Temmuz günü Fransa-La Teste De Buch'ta katıldığı çim pistte 1900 metre mesafedeki Arap kısraklarına mahsus G2 Criterium Des Pouliches'ten üçüncü olarak ayrıldı.

VIDEO: MYRA DE MONLAU'nun Temmuz 2012'de kazandığı ilk ve tek koşu olan G3 Prix Razzia'yı izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/VTQvUC

VIDEO:  MYRA DE MONLAU'nun bu yıl Mayıs ayında Bordeaux'da üçüncü olduğu G2 Prix Nefta'yı izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1pnsUJf


VIDEO: MYRA DE MONLAU'nun son olarak 1 Temmuz günü start aldığı ve üçüncü olduğu G2 Criterium Des Pouliches:

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder