29 Ağustos 2014 Cuma

Uluslararası Anadolu Koşusu

G2 Uluslararası Anadolu Koşusu için ülkemizden sentetik pistin en etkili isimlerinden HAKEEM ve MAXIMUS DREAM'in bulunduğu taksit listesinde 3 yabancı isim yer alıyor.

Anadolu Koşusu için taksit listesinde bulunan 3 yabancı ismi tanımaya çalışalım:

ASSEZ CLAIR: 4 yaşındaki ABD yetiştirmesi ASSEZ CLAIR (Pleasant Tap - Pretty Clear) dünyaca ünlü at sahibi Khalid Abdullah'ın safkanı olup, geçtiğimiz yıl TREVE ile G1 Prix de l'Arc de Triomphe'u kazanma başarısı gösteren ünlü kadın antrenör Criquette Head-Maarek'in antrenesindedir.


Bugüne kadar Fransa'nın farklı hipodromlarında 8 kez start alan ASSEZ CLAIR, nispeten mütevazi gruplarla birlikte Şartlı koşularda mücadele etmiş olup 4 birincilik, 2 ikincilik, 1 de üçüncülük elde ederken tabela dışında yalnızca bir kez kaldı ve başarılı bir performans sergiledi. Kum pist pedigrisine sahip olan ve kum pistte katıldığı koşularda başarıları bulunan 4 yaşındaki safkan
ülkemize geldiği takdirde ilk kez bir Grup koşuda boy gösterecek.

ASSEZ CLAIR, ünlü at sahibi ve antrenöre ait olması ve katıldığı koşularda başarılı bir performans ortaya koyması nedeniyle tabir-i caizse yarışsever deyimiyle tam bir kapalı kutu olup alacağı neticeyi merakla beklemekteyim.

VIDEO: ASSEZ CLAIR'in Mayıs ayında kazandığı 40.000 Euro ikramiyeli kum pistte 1800 metre mesafeli koşu:




DANADANA: Geçtiğimiz yılın G2 Anadolu Koşusu galibi DANADANA (Dubawi - Zeeba / Barathea) kariyeri boyunca bugüne kadar katıldığı 19 koşuda 6 birincilik, 2'şer kez de ikincilik ve üçüncülük elde etti.

Kum pistte katıldığı 2 koşuda 1 birincilik elde eden 6 yaşındaki DANADANA, G2 Anadolu Koşusu galibiyeti sonrası bu yıl piste ilk olarak 17 Nisan günü Newmarket'te G3 koşu için çıktı ve koşuyu 7 atta 6. olarak tamamladı. Akabinde Mayıs-Temmuz ve Ağustos aylarında İngiltere'nin 3 farklı hipodromunda G2-G3 koşulara katılan DANADANA, bu koşularda bir üçüncülük elde edebildi.

WINDHOEK: Dünyaca ünlü Godolphin ekürisinin 4 yaşındaki safkanı WINDHOEK (Cape Cross - Kahlua Kiss / Mister Baileys) Saeed Bin Suroor tarafından antrene edilmekte olup, G2 Uluslararası Anadolu Koşusu için taksit listesinde bulunan yabancı safkanlar arasında en iyi form durumuna sahip isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.


Bugüne kadar 2'si kum 13'ü çim olmak üzere toplamda 15 kez start alan ve 5 birincilik, 4 ikincilik, 2 de üçüncülük elde eden WINDHOEK, katıldığı 2 kum pist yarışının da birini kazanırken diğerinden ikinci olarak ayrıldı.

Bu yıl piste ilk kez 23 Ocak günü Dubai-Meydan Hipodromu'nda çıkan WINDHOEK, 2000 metre mesafedeki kum (tapeta) pistteki Handikap koşuyu kazanma başarısı gösterdi. Akabinde Avrupa'ya dönen safkan, Mart ayında İngiltere-Lingfield'da yine kum pistte katıldığı G3 Winter Derby'i kazanan safkanın yaklaşık 1 boy gerisinde ikinci olarak tamamladı.

İlkbahar-Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte çim piste tekrar dönüş yapan WINDHOEK, 24 Mayıs günü Goodwood'da katıldığı Listed koşuda ikinci olurken, 6 Haziran günü Epsom'da katıldığı G3 koşuyu üçüncü olarak tamamladı.



4 Temmuz günü Sandown'da katıldığı çim piste 2000 metre mesafeli Listed koşuyu yaklaşık 2.5 boy farkla kazanan WINDHOEK, son olarak 26 Temmuz günü York'ta katıldığı G2 koşuyu yalnızca boyun farklarla geride üçüncü olarak tamamlarken Danadana'yı geride bıraktı.

VIDEO: WINDHOEK'un Ocak ayında Dubai-Meydan'da kazandığı kum (tapeta) pistte 2000 metre mesafeli Handikap koşu:



VIDEO: WINDHOEK'un Mart ayında ikinci kaldığı kum pistte 2000 metre mesafeli G3 Winter Derby:



VIDEO: WINDHOEK'un Temmuz ayında Sandown'da kazandığı Listed koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1sR1VDx


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder