2 Eylül 2015 Çarşamba

Misafir safkanlar analizi: IFAHR Koşusu (G2)

Bu yazıda 2015 yılı Uluslararası Yarış Festivali kapsamında koşulacak olan Arap atlarına mahsus IFAHR Koşusu için deklareleri yapılan, gelmesi muhtemel isimleri tanımaya ve tanıtmaya çalışacağız.



(AL HIBAAB)


AL HIBAAB: Geçtiğimiz yılki koşunun galibi AL HIBAAB (Al Sakbe - Ietlato De Carrere / Tidjani) bu yıl bir kez daha ülkemize gelerek ünvanını koruyup, 2007 yılından bu yana düzenlenen IFAHR Koşusu'nu üst üste 2 kez kazanan ilk safkan olmaya çalışacak.

İngiltere'de Grup 1 koşu galibiyetleri bulunan Al Hibaab, ülkemizde kazandığı koşunun ardından IFAHR'ın kayıtlarına göre 4 kez daha start aldı. 5 Ekim 2014 günü Fransa'da Arap atları için en önemli koşulardan olan G1 Qatar Arabian World Cup'ta 8. olan Al Hibaab, sezonu bu koşuyla noktaladı.

Bu yıl ilk olarak 9 Mayıs günü İngiltere'nin Lingfield Hipodromu'nda 1600 metre kum pistte start alan Al Hibaab, koşudan ikinci olarak ayrıldı. Daha sonra 25 Haziran'da Newbury'de 2000 metre çim pistteki Şartlı koşuyu lehine çeviren 7 yaşındaki Arap atı, son olarak 26 Temmuz günü yine Newbury'de 2000 metre çim piste bu kez G1 Dubai International Stakes için çıktı ve Djet Taouy'un ikinci, Handassa'nın üçüncü olduğu koşuyu beşinci olarak tamamladı.

VIDEO: AL HIBAAB'ın geçtiğimiz yıl kazandığı IFAHR Koşusu: http://bit.ly/1Ey9yK2

Geçen yıl Al Hibaab'ın Djet Taouy'un önünde kazandığı koşu:




Djet Taouy'un 2., Handassa'nın 3., Al Hibaab'ın 5. olduğu 26 Temmuz günü koşulan G1 Dubai International Stakes: 






(Dahess'in oğlu DJET TAOUY)

DJET TAOUY: 4 kez ülkemize gelip, 2004 ve 2005 yıllarında Malazgirt Koşuları'nı kazanan DAHESS'in 6 yaşındaki temsilcisi DJET TAOUY, 2013 yılında İngiltere'de üst üste 2000 metrede 2 Grup 1 kazanmış bir isim.

2014 yılında İngiltere'de Listed, Fransa'da ise Grup 1 koşu kazanan Djet Taouy, 10 Ağustos 2014 günü Al Hibaab'ın kazandığı G1 mücadelede ikinci olmuştu.Al Hibaab'ın 8. olduğu geçtiğimiz yılki G1 Arabian World Cup'ı son sıralarda tamamlayan safkan, bu yıl Fransa'da katıldığı ilk 4 koşuda tabelaya girememişti.

26 Temmuz günü İngiltere'de katıldığı G1 koşuda 2. olurken, Handassa ve Al Hibaab'ı geriden bırakan DJET TAOUY, son kez 15 Ağustos günü Fransa-Deauville'de start aldığı G1 Doha Cup'ta (Prix Manganate) 5. oldu.

VIDEO: Djet Taouy'un geçen yıl Fransa'da kazandığı G1 koşu:




(HANDASSA)

HANDASSA: Hamdan Al Maktoum'un sahibi olduğu bir başka safkan olan HANDASSA (Madjani - Ziva) 5 yaşında bir isim olup, geçtiğimiz yılın Ali Rıza Bey ve Malazgirt Koşuları galibi Sivit Al Maury ile aynı ekibin ilgilendiği bir isim.

Bugüne kadar Fransa, Hollanda ve İngiltere'de start alan Handassa'nın IFAHR kayıtlarına göre 9 koşuda 3 galibiyeti bulunuyor. En önemli başarısını 14 Haziran'da Hollanda'da katıldığı 2100 metre çim pistteki koşuyu kazanarak elde eden safkan son kez Djet Taouy'un 2., Al Hibaab'ın ise 5. olduğu G1 koşu için piste çıktı ve 3. olarak koşudan ayrıldı.


(HANDASSA önde, HURRA üçüncülükte)

HURRA: IFAHR kayıtlarına göre bugüne kadar 11 kez start alan 5 yaşındaki kır kısrak HURRA (Asad Saif - Hamiya)  tamamı Hollanda'da olmak üzere 3 birincilik elde etti. Genellikle uzun mesafeli çim pist koşularında boy gösteren kısrak, 14 Haziran günü Hollanda'da Handassa'nın kazandığı 2150 metre çim pistteki koşudan üçüncü olarak ayrıldı.

Daha önce GHARRA'A isimli Arap kısrağıyla IFAHR Koşusu'nu kazanma başarısını gösteren ekürinin bu koşudaki temsilcisi HURRA, son olarak kariyerinde katıldığı en önemli koşu olan 26 Temmuz'daki G1 Dubai Duty Free International Stakes'te start alıp koşuda 3. oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder