6 Mart 2015 Cuma

Olimpiyat şampiyonunun jokeylik macerası

Bugün 6 Mart Cuma. Türkiye Jokey Kulübü'nün Bakanlık ile yapmış olduğu görüşmeler sonucu 2 gün sonra Dünya Kadınlar Günü'nde hem İzmir (15.00) hem de Adana'da (18.30) koşulacak olan #ÖzgecanAslan Koşuları'nın deklareleri bugün yapıldı. Kadınlara verilen/verilmesi gereken önemin ve değerin toplumumuzda yeterince algılanması adına yapılan bu çalışmayı büyük bir takdirle karşılamakla birlikte, dünden bu yana Britanya basınında da her ne kadar bu konuyla pek bağlantılı olmasa da bir kadın Olimpiyat şampiyonunun yeni jokeylik macerası konuşuluyor.



Dailymail ve Mirror gibi çok önemli basın yayın organlarında da yer bulan habere göre 34 yaşındaki dünyaca ünlü kadın bisikletçi Victoria Pendleton, engelli yarışlarda at binebilmek için idmanlara başladı. 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmayı başaran Britanya tarihinin en başarılı atletlerinden Pendleton, 2016 yılında Cheltenham Festivali kapsamında koşulacak olan Foxhunter Chase'de at binmeye hazırlanıyor. Ünlü bisikletçi, şimdiden 9 kez dünya şampiyonu olan lider  National Hunt antrenörü Paul Nicholls ve Team GB'nin performans antrenörü Yogi Breisner ile birlikte çalışmalara başladı.


Yaklaşık 12 ay sonra A kategorisi amatör lisansı alarak önemli mitinglerde at binmeyi planlayan ve bu konuda ünlü bahis şirketi Betfair'in de sponsor olduğu Victoria Pendleton: "Yeni ve heyecan verici bir macera arıyordum kendime. Lisanslı amatör jokey olma fikriyle bana geldiklerinde, hayalimi yakaladığımı farkettim. Atlara olan sevgimi, ustalarla birlikte çalışarak benim için yeni bir yeteneğe dönüştürme fikri çok cazip geldi. Takımım ve ben gelecek yıl Cheltenham Festival'deki Foxhunter Chase'de olabildiğince rekabetçi bir şekilde yarışmayı hedefliyoruz. Fakat daha 1 hafta öncesine kadar hiç ata binmemiş biri olarak buradaki ilk odak noktam lisanslı amatör jokey olabilmek için yeterli seviyeye ulaşmak olacak." dedi.

Geçtiğimiz aylarda emekliliğini açıklayan G1 koşu galibi Rosie Napravnik, Game On Dude ile önemli başarılara imza atmış Chantal Sutherland ve kendi alanında öncülerden olan Hall of Fame ünvanına sahip Julie Krone gibi tarihte dünya çapında çok önemli kadın jokeylerin olduğu biliniyor.

Dipnot: Olimpiyat şampiyonu Victoria Pendleton'ın 2016'da at binmeyi hedeflediği Foxhunter Chase, her yıl Mart ayında yaklaşık 5331 metre mesafe üzerinden koşulan ve 22 engele sahip amatör binicilerin katıldığı bir koşu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder