18 Şubat 2015 Çarşamba

19 Şubat Perşembe - Dubai Yarışları

1. KOŞU - G2 Bani Yas:

EYÜP ÖZCAN: Bu koşuda ilk şans son startında, Abu Dhabi’de 1000 metre çim pistte G3 koşuda 3. kalan ki bu yarışta bu koşu da da bulunan Areem isimli safkana geçilen fakat bu yarış öncesinde Meydan pistinde G1 1600 metre kum pistte burada da rakip olan bir çok safkanı geçen (4) Bigg N Rich’e ait. Sonrasında Bigg N Rich’in kazandığı koşuda üçüncü olan fakat o koşuya göre 1,5 kilo daha az kilo ile bu koşuda yer alan (8) Af Lafeh ve uzun aradan sonra bu pistte 2200 metre kum pistte koşup yarışı beşinci bitiren (2) Callateral şanslı olacak safkanlardır.

SIRALAMA: 4 - 8 - 2

NUMAN SAKAR: Arap atlarına mahsus 1400 metre kum pistteki G2 koşuda daha önce yolu ülkemizden de geçmiş olan ve Meydan Hipodromu'ndaki yeni kum pistte G1 koşu kazanma başarısı gösteren (4) BIGG N RICH favori. İngiltere'de geçtiğimiz yıl G1 koşularda plaseler elde eden ve Abu Dhabi'de bir süre aradan sonra yarış gören (6) MANARK ve yakın arayla koşacak olsa da (3) AREEM, Bigg N Rich'in iyi koşamaması hâlinde devreye girebilir.

SIRALAMA: 4 / 6.3

2. KOŞU - Meydan Sobha

E.Ö: İkinci koşu 1000 metre çim pistte 3 ve yukarı yaşlı İngiliz safkanlara ait handikap bir koşu olacak. Bu koşuda ilk şansı uzun aradan sonra 18 Ocakta 1000 metrede çim pistte burada handikap bir koşuyu kazanan öncesinde 8 Mart 2014’de G3 Dubai Sprint koşusunda yakın ara 6. olan (2) HOTOTO'ya veriyorum. Sonrasında son koşusunda 1000 metre çim pistte handikap koşuda Ahtoug’un arkasından ikinci kalan (3) LANCELOT DU LAC şanslı isim olacaktır. Bu iki safkana da rakip olarak aynı koşuyu yakın ara beşinci bitiren (1) MEDICEAN MAN ve aynı yarışın üçüncüsü (5) SIR MAXIMILAN'ı düşünüyorum.

N.S: Günün en kısa mesafeli ve belki de bu nedenle en zor yarışı. Neredeyse her atın geliri var dediğimiz koşulardan. Ancak bir sıralama yapmak gerekirse ilerleyen yaşına rağmen geçtiğimiz yıl G1 koşularda dahi boy gösterip, yakın ara bir de dördüncülük elde eden (1) MEDICEAN MAN, bu yıl Meydan'da uzun aradan sonra katıldığı koşuyu kazanan (2) HOTOTO, her ne kadar son startı beklentinin altında olsa da sürprizi yapabilecek (4) JAMESIE ve Ahtoug gibi kalite bir isme kaybettiği son startını tekrarlarsa (3) LANCELOT DU LAC şanslı olabilir. Ama başta da dediğim gibi hangi safkan kazanırsa kazansın normal sonuç olacaktır benim için.

SIRALAMA: 1.2.4.3 / H

3. KOŞU - Meydan Sobha

E.Ö: Programda üçüncü koşu 1600 metre kum pistte 3 ve yukarı yaşlı İngiliz safkanlara ait handikap koşudur. Bu koşuda ABD ‘den gelen ve son koşusunda Meydan pistinde yarışı bırakıp net sonuncu olan fakat özellikle ABD’de koştuğu koşularda ki grup koşu performansına performansına göre grubun bence bir kaç gömlek üstünde gördüğüm safkan (2) ROMANSH'in ekürilerinin de desteği ile kazanacağını düşünüyorum.

SIRALAMA: 2 (ROMANSH) (2.11.13.15 eküridir)

N.S: Koşuda ülkemizdeki programa göre bir çok eküri safkan bulunuyor. Muhtemelen 3 farklı eküriden (Maktoum, Godolphin, Hamdan Al Maktoum) biri kazanacaktır lakin 6-7 atın şanslı olduğu bu koşuda en şanslı üç isim saysam (13) LAYL, (15) FILFIL ve (2) ROMANSH olurdu, dolayısıyla bu üç ismin (11) BANNOCK ile birlikte eküri olmasıyla kuponlar için tek yazılabilir. Her ne kadar diğer ekürilerin de şansları olsa da neredeyse tamamı şanslı 4 eküriyi tek işaretleyip, zorlu programda biraz kolaya kaçmaya çalışabiliriz derim. Bu ekürilerin ilk rakibi Godolphin'den (6) YARD LINE ve Hamdan Al Maktoum ekürisinden (1) HAATHEQ olabilir.

SIRALAMA: 13 (LAYL) ////// 6.1  

4. KOŞU - Dubai Millennium Stakes: 

E.Ö: 4. koşu 3 ve yukarı yaşlı İngiliz safkanlar arasında Dubai Millenium Stakes (Listed) olacak ve 2000 metre çim pistte gerçekleşecek. Bu koşu için öncelikle iki safkanı ayırt edemedim. Son koşusunda G2 Al Rashidiya koşusunda Vercingetorix ve True Story gibi formda safkanların hemen arkasında koşuyu üçüncü bitiren (8) MR POMMEROY ile son koşusunda 04 Ekim 2014 günü Longchamp hipodromunda Cirrus Des Aigles’in hemen arkasında üçüncü kalan (2) CALLING OUT bu iki safkandır. Bu ikiliye en yakın rakip ise uzun aradan sonra 29 Ocak 2015 günü Meydan pistinde 2000 metre çim pistte kazanarak dönen (5) HUNTER'S LIGHT olacaktır.

SIRALAMA: 8.2.5

N.S: 306 gün aradan sonra katıldığı 2000 metre çim pistteki koşuyu bu yıl harikalar yaratan Godolphin'in yeni jokeyi James Doyle idaresinde kolay kazanan 2012 yılı Uluslararası Anadolu Koşusu galibi (5) HUNTER'S LIGHT'ın bugün de kazanması normal sonuç olur. Yalnız üst üste koşu kazanmayı pek başaramayan Hunter's Light yine kaybedecek bir safkan arayışına girerse son startını müthiş sprintiyle kazanan (7) UMGIYO, her ne kadar 2 yaşlılığından bu yana koşu kazanamasa da Fransa'da başarılı safkanlarla kafa kafaya yarışan (2) CALLING OUT ve son G2 yarışında Vercingetorix ile True Story gibi isimlerin ardında üçüncü kalan (8) MR POMMEROY devreye girebilir.

SIRALAMA: 5 / 7.2.8

5. KOŞU - District One

E.Ö: Beşinci koşu olan District Handicap koşusu 2000 metre kum pistte olacak olup 3 ve yukarı yaşlı safkanlar mücadele edeceklerdir. Bu koşuda son iki koşusunu da kazanan ve son koşusunda 1900 metre de bu grupta da bulunan bazı safkanları geçmeyi başaran (3) I'M BACK favori konumunda olmakla beraber en yakın iki rakiplerinin son üçüncü kaldığı G2 koşuda beğendiğim (2) LE BERNARDIN ve (5) ARTIGIANO olacağını düşünüyorum.

SIRALAMA: 3.2.5

N.S: Kum piste yatkın pedigriye sahip olmasına rağmen kum piste ilk kez son startında çıkan ve I'm Back'in kazandığı koşuda kazanandan 23 metre fazla koşmasına rağmen sonlardaki güçlü ataklarıyla yakın ara 3. olan (5) ARTIGIANO bugün eklenen KG takısı ve edindiği kum pist tecrübesiyle benim favorim. Tabi ki çok formda olan (3) I'M BACK ve son G2 yarıştaki üçüncülüğünden sonra nispeten alt gruba gelen (2) LE BERNARDIN şanslı isimler. Son olarak başarılı antrenör Doug Watson'ın antrene ettiği eküri isimlerden (9) STORM BELT'e dikkat.

SIRALAMA: 5.3.2.9

6. KOŞU - G2 Balanchine Stakes

E.Ö: Programın gelelim bizim için en önemli koşusuna G2 Balanchine Stakes’e 1800 Metre çim pistte koşulacak olan bu koşuda safkanımız Suzi Gold’da Özcan Yıldırım ile şans arayacak.
Bu koşu için iki safkanı ayırt edemiyorum. Bu isimler (9) CLADOCERA ve (5) SUZI GOLD.. Biliyorum duygusal olduğumu düşünebilirsiniz ancak öyle.. Bu sene özellikle Dubai’de koşan dişi 4 ve yukarı safkanların performanslarının çok istikrarsız olduğu bir dönemde şansımızı inanılmaz artırıyor. Son yarışında 29 Ocak’ta bu pistte 1600 metrelik G2 Cape Verdi koşusunda son metrelerde rakiplerine üstünlük sağlayıp kazanmayı başaran Cladocera safkanımızın tek rakibidir..

SIRALAMA: 9.5

N.S: Bekledik, çok bekledik.. Uzun uzadıysa dün hakkında yazı da yazdığım bu koşu için (http://bit.ly/1AG75Lf)  bu kez kısaca yazacağım düşüncemi. G2 Cape Verdi'yi kolay kazanan (9) CLADOCERA koşunun haklı favorisi. Bu safkan beklenen yarışını yapamazsa devreye şampiyon kısrağımız (5) SUZİ GOLD girer diye düşünüyorum. Bu iki kısrak beklenen yarışlarını yapamazlarsa kimin kazancağını bulabilmek "H" demeden bence zor.

SIRALAMA: 9.5 

7. KOŞU - District One

E.Ö: Program 1400 metre çim pistte handikap bir koşu ile sona eriyor.
Bu koşuda uzun aradan sonra 1400 metre çim pistte G2 koşuda özellikle son düzlükle beraber bir türlü sprint yapabilecek yol bulamayan son 150 metre kala ise grubun en dışına çıkıp oradan ataklarını sıklaştırıp o gün için birinciye yetişecek mesafe kalamayıp yakın ara koşuyu da dördüncü bitiren (1) ANAEROBIO favorimdir.  Alternatif tek olarak düşünülebilir. Bu safkana iki rakip öneriyorum. İlk rakibi Anaerobio’nun dördüncü kaldığı koşuda yarışı ikinci bitiren (2) EASTERN RULES ve yine uzun aradan sonra iki yarış gören son koşusunda 1200 metre çim pistte yarışı beşinci olarak tamamlayan (7) FOUNTAIN OF YOUTH.

SIRALAMA: 1 / 2.7

N.S: 8 ay aradan sonra katıldığı G2 koşuda ciddi yol bulma problemi yaşayan ve bugün artan nefesi ve aynı problemi yaşamayacağını varsayarsak uygun grupta (1) ANAEROBIO favori olmayı hak ediyor. Geçen yıl bu koşuyu kazanan ve son startında Anaerobio'nun aksine iyi bir yol bularak rakibini geriden bırakan (2) EASTERN RULES, etkili sprintiyle sonuca gidebilen kır safkan (4) DARK EMERALD, muhteşem istatistiğe sahip Suroor-Doyle ikilisiyle (10) FREE WHEELING ve Godolphin'in (8) MUSIC THEORY'si şanslı olabilecek diğer safkanlar.

SIRALAMA: 1.2.4.10.8





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder