3 Şubat 2015 Salı

3 Şubat Salı

Adana - Şartlı 1 koşular

EL CALAFATE: Adını Arjantin'in güneybatısında bir şehir olan EL CALAFATE'den alan bu tay (Doctor Dino - Croquet / Empire Maker) geçtiğimiz yıl Adana kış yarış sezonuna damgasını vuran ve daha sonra talihsizlik yaşayan taylardan Gemici'nin ekürisi. El Calafate'nin annesi CROQUET bir Empire Maker kızı olup, start almadan haraya alınmıştır. Fransa-Arqana Satışları'ndan 9.000 Euro bedelle Veysel Kahraman tarafından satın alınan kısrağın ikinci annesi Devon Diva, şampiyon Secretariat'tan Tinner's Way gibi 2 Grup 1 galibiyeti bulunan başarılı bir safkanı vermiştir.

El Calafate'nin babası DOCTOR DINO ise 2004-2009 yılları arasında dünyanın bir çok farklı ülkesinde genellikle 2000-2400 metre arası çim pistte 30 kez start almış ve 3'ü Grup 1 olmak üzere 9 koşu galibiyeti bulunmaktadır. Kayıtlara göre şu ana kadar yavruları 20 yarış kazanırken, All-Weather pistte galibiyetleri bulunan temsilcileri de vardır.

Eylül ayında Ankara'da idmanlarına başlayan El Calafate, Adana'ya geldikten sonra Aralık ayında çalışmalarını hızlandırdığı gözleniyor. Genellikle bugünkü rakiplerine nazaran daha rahat çalışmalarla koşuya geldiği görülen El Calafate'nin 1200 metrelik galobunu bugünkü jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde tamamlamış ve son iki 36.1-24 ve 51-24.6'lık galoplarını da oldukça beğendim.

El Calafate'nin dişiler için bence dezavantaj olan 1400 metre mesafedeki yarışla kariyerine başlayacak olmasına rağmen iyi hazırlıkları, benim için çok önemli bir detay olan yarış içinde herhangi bir takı kullanmayacak olması, çiçek gibi çektiği kulvarı (5) ve beğendiğim orijiniyle bugün hatta uzun vade de önemli koşularda söz sahibi olmasını bekliyorum. Tüm taylar gibi onun da ayakları düz bassın.

El Calafate'nin annesi Croquet'in pedigrisini incelemek için tıklayınız: http://bit.ly/1LHiI7l

El Calafate'nin Dıblanzade, Gazebo ve Medoc ile birlikte gerçekleştirdiği galobu izlemek için tıklayınız: http://on.fb.me/1z9LI2i

El Calafate'nin 15 Ocak günü Celcius, Malabar ve Miami Beach ile birlikte yaptığı 600 metrelik galobu izlemek için tıklayınız: http://on.fb.me/1ECA6IB

BROWNING: Adını nereden aldığını tam olarak bilmemekle birlikte, Browning'in ünlü bir silah markası olduğunu söyleyebiliriz.  (Cuvee - Star of Benazir / Manila) orijiniyle daha ilk bakışta adeta ben bu yarış için (1400 M Kum) biçilmiş kaftanım diyen Browning'in babası Cuvee, Bawikal, Es Es Runner, Time Feel ve Cigo gibi kısa mesafeli kum pist yarışlarında başarılar elde etmiş yavrularıyla biliniyor.

Browning'in annesi Star of Benazir 1 koşu galibi olup, harada da ilk yavrusu olan Mountain Cat temsilcisi Narkoz 5 koşu kazanmıştır. Özellikle Browning'in 2. annesi yani Star of Benazir'in annesi Tempo Forzando çok dikkat çekici bir isim olup, harada Distant Rising gibi Adana kumunun başarılı safkanlarından birini vermiştir. 

Kasım ayında Adana'da hazırlıklarına başlayan Browning'in galopları da rakiplerine nazaran daha rahat görünüyor. Bugünkü jokeyi Ahmet Çelik ile 1200 metrelik bir galop da gerçekleştiren Browning 2. kulvardan yalnızca Dilbağı takarak koşuya katılacak. Geçtiğimiz yıl 3'e bölünen Şartlı 1'in bir ayağını Life Is A Breeze ile bu yıl da yine jokey Ahmet Çelik ile Jakşi Jilkı ile Şartlı 1 kazanan Adalı ekürisinin taylarını Şartlı 1'lere iyi hazırladığını varsayarsak Browning'in de iyi bir sonuç alması normal olacaktır.

Browning'in 26 Ocak günü ekürisi The Mentalist ile birlikte gerçekleştirdiği galobu izlemek için tıklayınız: http://on.fb.me/16dzmuH

OLIMPIC WARRIOR: Yine Browning gibi bu pist ve mesafedeki koşular için biçilmiş kaftan gibi gözüken orijine sahip Olimpic Warrior'ın (Dehere - Ostopet / Priolo) bugüne kadar koşan 3 anne kardeşi de 100.000 TL barajını aşmış isimler olup (Virtues Champ, Ateş ve Exhausted Soldier) Olimpic Warrior'ın performansı bu açıdan merakla beklenmektedir.

Ekürinin de Critical Score, Partner Score ve Awful Score gibi safkanlarla Adana kumunda elde ettiği başarılar ve Olimpic Warrior'un çok sayıda uzun galobunun bulunmasıyla bu pist ve mesafede etkili koşular sergilemesi normal olacaktır.

Kayıtlara bakıldığında galoplarında sürekli olarak Çalışarak gözükmesiyle henüz hazır olup olmadığı konusunda akıllarda soru işareti bırakmasına rağmen özellikle Facebook'taki İdman Merkezi sayfasında izlediğimiz kadarıyla rakiplerine son metrelerde hakim olan Olimpic Warrior çektiği iyi kulvar (6), tahmin ettiğim kadarıyla yeterli pişkinliği ve geçtiğimiz yıl 3'e bölünen bu Şartlı 1 koşuların 2'sini Dehere temsilcilerinin kazanmasını göz önüne alırsak (Treasure Hunt ve Life Is A Breeze) şanslı olabilir.

Olimpic Warrior'ın 29 Aralık günü gerçekleştirdiği Start Provası'nı izlemek için tıklayınız: http://on.fb.me/18JJay2

Olimpic Warrior'un 30 Ocak günü gerçekleştirdiği galobu izlemek için tıklayınız: http://on.fb.me/1CVillG























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder