28 Ocak 2014 Salı

Kadın apranti Taylor Rice, bir günde 4 yarış birden kazanmayı başardı


 27 Ocak Pazartesi günü ABD-New York’ta kış sezonunda önemli yarışlara ev sahipliği yapan Aqueduct Hipodromu’nda pistlerde ender görülen bir olay gerçekleşti. 25 yaşındaki kadın apranti Taylor Rice, bir günlük koşu programında 4 koşu birden kazanarak bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti.

İlk olarak günün 2. koşusunda bindiği JULESCO isimli safkanla potoyu önde geçen Rice, akabinde günün 4. koşusunu JEWEL IN THE SKY, günün 8. ve 9. koşularını ise halası Linda Rice’ın antrene ettiği safkanlar ABRA ve EXECUTIVE OFFICE ile kazanmayı başardı. Taylor Rice, kazandığı 4 koşunun yanı sıra aynı gün 3 koşuda daha at binerken, bu koşularda 1 dördüncülük, 1 beşincilik, 1 de altıncılık elde etti.



2010 yılında Florida State Üniversitesi’nden mezun olan Taylor Rice, antrenör ve eski bir binici olan babası Wayne Rice’in atlarını çalıştırarak atçılığa ilk ciddi adımını attı. Resmi olarak jokeylik kariyerine ise geçtiğimiz Ağustos ayında Presque Isle Downs’ta başlayan Taylor Rice, ilk bindiği safkan olan GIGGLE FIT ile katıldığı koşuyu kazanma başarısı göstermişti. Daha sonra Chicago’ya taşınan ve Hawthorne Hipodromu’nda at binen Taylor Rice sezonu 41 birincilik ile genel birincilik listesinde üçüncü olarak tamamladı.

Bu yıl New York’a gelen ve ağırlıklı olarak Aqueduct’ta at binen Taylor Rice, şu ana kadar bindiği 44 safkanın 12’siyle potoyu önde geçerken, 5’er ikincilik ve üçüncülük elde etti. Bu yıl %50’lik ilk üçe giriş yüzdesi yakalayan apranti, toplamda ise 336 koşuda 62 birincilik, 50 ikincilik, 54 üçüncülük ve 1.043.986 $’lık kariyer kazancıyla ne denli başarılı bir apranti olduğunu ispatlamaya devam ediyor.

Taylor Rice’ın ABRA ile kazandığı günün 8. koşusu: http://bit.ly/1iGgp7Z

Taylor Rice’ın EXECUTIVE OFFICE ile kazandığı günün 9. koşusu: http://bit.ly/1hIiJHS













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder