21 Ocak 2014 Salı

Bob Baffert'in yeni süper starı: INDIANAPOLIS



Antrenör Bob Baffert'in "Süperstar adayı" dediği, Coolmore'un 3 yaşlı tayı INDIANAPOLIS (Medaglia d'Oro - Pretty 'n Smart / Beau Genius) 20 Ocak Pazartesi günü Santa Anita'da katıldığı 75.000 $ ikramiyeli San Pedro Stakes'i gösterişli kazanarak 2'de 2 yaptı.

İlk kez 24 Kasım 2013 tarihinde yıl sonunda kapısına kepenk vuran hipodrom Hollywood Park'ta start alan ve katıldığı koşuyu 1 boy farkla kazanan INDIANAPOLIS, ikinci startı olan Santa Anita'daki San Pedro Stakes'in son metrelerinde diğer 3 rakibini ayırırken mesafe uzadıkça temposunun da aynı oranda arttığını gösterdi. 2012 yılı Fasig Tipton Ağustos ayı satışlarında Yearing olarak 490.000 $ bedelle satın alınan tay, jokey Martin Garcia idaresinde 1200 metrelik koşuyu 1.08.80'lik biritiş derecesiyle tamamladı.


Koşu sonrası ünlü antrenör Bob Baffert yaptığı açıklamada: "Indianapolis'in her zaman bir süper star potansiyeline sahip olduğunu düşündük ve bugün bunu gösterdi tayımız. Şimdi önümüzde bir program var. Bir kaç Stakes koşu koşacağız. Umut ediyorum ki Mayıs ayının ilk Cumartesi gününe (Kentucky Derby günü) kadar ki yol haritamızda bir kaç büyuk koşu kazanacağız. Tek temennimiz Indianapolis'i sağlıklı ve mutlu tutabilmek." şeklinde konuştu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder