20 Ocak 2014 Pazartesi

Azerbaycan yetiştirmesi tay ABD'de koşu kazandı


19 Ocak Pazar günü ABD'nin Turfway Park Hipodromu'nda günün 6. koşusu olan 3 yaşlı İngiliz taylarına mahsus Maiden yarışta, kardeş ülke Azerbaycan'da yetişen BLACK FIGHTER (Big Surf - Smart Dixie / Dixieland Band) isimli tay, jokeyi Victor Lebron idaresinde favori olarak katıldığı koşuyu beyaz bayrak ayna yaparak kazanmayı başardı.

Daha önce 6 Eclipse ödülü sahibi ünlü antrenör Todd Pletcher'ın antrenesinde 2008 yılında 3 kez start alıp, 1'ini kazanan ve son startı olan G2 Kentucky Jockey Club Stakes'te arızalanıp yarış hayatını noktalayan Storm Cat temsilcisi BIG SURF, Black Fighter'ın kazandığı koşunun ardından aygırlık kariyerine ilk galibiyetini yazdırmış oldu. 

Hem aygır olarak BIG SURF'ü hem de kazanan ilk tayı BLACK FIGHTER'ı bünyesinde barındıran eküri ise bir Azeri iş adamı olan Mammad Huseynov'un sahibi olduğu, Kentucky Lexington'da harası bulunan Royal Pegasus Farm. Ayrıca bu harada ünlü Türk at sahibi ve yetiştiricilerden Sadettin Atığ da Senior Bloodstock Specialist olarak görev yapıyor.
(Söz konusu yarış aşağıdaki videoda 9.13-11.13 arası)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder