21 Aralık 2013 Cumartesi

2 veda, 1 merhaba..

Vedaları çoğu kişi gibi ben de sevmem. Ancak yarın Japonya tarihinin en önemli safkanlarından biri olan Orfevre'nin vedası öncesi bir şeyler karalama ihtiyacı hissettim..

22 Aralık Pazar sabahı biz uykumuza devam ederken, dünyanın diğer ucu olarak nitelendirebileceğimiz Japonya'nın Nakayama Hipodromu'na yarattıkları muhteşem atmosferlerle ünlü Japon yarışseverler G1 Arima Kinen için akın edecekler. Özellikle Orfevre'nin veda edeceği koşusu olan G1 Arima Kinen öncesi padok alanı yine coşkulu olacaktır. Binlerce yarışseverin çığlıkları arasında piste çıkması muhtemel Orfevre'ye her zamanki gibi jokeyi Kenichi Ikezoe eşlik edecek.


2011 yılında Japonya'da Triple Crown yapan, akabinde G1 Arima Kinen'i de kazanan, son 2 yılda Fransa'ya gidip dünyanın belki de en prestijli yarışı G1 Prix de l'Arc de Triomphe'de ikinci olan Stay Gold'un oğlunu anlatmaya kalksak, Arima Kinen'e kadar anca biter. Dolayısıyla bu blog yazısını onun geçmişini anlatmaya değil, pistlere vedasına ayırdım.

Orfevre hara hayatı öncesi son yarışına favori olarak giriyor, en yakın rakibi ise Ryan Moore ile koşuya katılacak olan, benim de Japonya'da en beğendiğim safkanlardan olan kır şampiyon Gold Ship olacak. Normalde bugüne kadar Gold Ship'in tüm yarışlarında kazanmasını istedim, onu destekledim ama yarın için durum biraz farklı. Bugün için kalpler son galobunda objektiflere inanılmaz poz veren Gold Ship ile değil, 2012'de Arc'ı kaybederken bazı Japon yarışseverleri çıldırtan Orfevre ile olacak.


(Son galobunda ayakları yerden kesilen ve Ryan Moore'u zor durumda bırakan Gold Ship)



(2012'de Orfevre Arc'ı kaybederken çıldırttığı Japon yarışseverler)

Orfevre pistlere veda ederken, bir vedayı da Hollywood Park edecek yarın. Yani sizin anlayacağınız 22 Aralık 2013 Pazar günü vedaların günü olacak.. 1938 yılında kurulan ve bugüne kadar birbirinden önemli koşulara ve şampiyon safkanlara ev sahipliği görevini başarıyla sürdüren Hollywood Park Hipodromu'nda yarın son kez yarışlar gerçekleştirilecek ve akabinde yıl sonunda hipodroma kepenk vurulacak.            



Bu kadar veda etmişken bir merhabayı da dillendirelim derim. Şampiyon Black Caviar'ın 3 yaşındaki kız kardeşi Belle Couture (Redoute's Choice x Helsinge) bu sabaha karşı TSİ 05.10'da Avustralya-Bendigo'da 17.500 $ ikramiyeli koşu için ilk kez piste adım atacak. Yearling olarak geçtiğimiz yıl 2.6 Milyon $'a alınan Belle Couture ilk koşusuna büyük favori olarak girecek. Ayakları düz bassın şampiyon adayının.

Bu 2 veda, 1 merhabadan sonra yazıyı hâla arşivdeki yazılarını okuduğum, 2011'de okuyucularına veda eden batug.com'un veda yazısındaki son'la bitirmek istiyorum.                                                                                

"yine gelir, yine geçer- aynılar değişedurur
dikkat edin noktasızdır                      
sonu başındadır ve elbet kavis çizecektir"










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder