6 Temmuz 2013 Cumartesi

AL KAZEEM, G1 Coral Eclipse Stakes’i kazanarak seri birinciliklerine bir yenisini daha ekledi




6 Temmuz Cumartesi günü İngiltere-Sandown Park’ta 18. yüzyılın şampiyon safkanı Eclipse anısına düzenlenen G1 Coral Eclipse Stakes’i bu yıl John Deer’in sahibi olduğu, Roger Charlton’ın antrenesindeki AL KAZEEM (Dubawi – Kazeem / Darshaan) jokeyi James Doyle ile kazandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/16emhtY

Üç ve yukarı yaşlı 7 safkan İngiliz atının katılımıyla, yaklaşık 2018 metre çim pistte gerçekleştirilen yaklaşık 610.000 $ ikramiyeli koşuda DECLARATION OF WAR (War Front-Tempo West/Rahy) ikinci olurken, MUKHADRAM (Shamardal-Magic Tree/Timber Country) üçüncü, MARS (Galileo-Massarra/Danehill) da dördüncü oldu.
Kazanan AL KAZEEM için koşunun bitiriş derecesi 2.04.35 olurken, farklar 2 Boy-1 ¼ Boy-3/4 Boy şeklinde oluştu.



2010 yılında yarış hayatına başlayan ve sırasıyla Class 4, Class 3, Class 2 ve ardından G2, G3 mücadelelerde boy gösteren AL KAZEEM, bugünkü başarılarına adeta kademe kademe ulaştı. 2010-2012 yılları arasında jokey Steve Drowne idaresinde katıldığı 7 koşuda 2 birincilik, 4 ikincilik, 1 de beşincilik elde eden 5 yaşındaki safkan, bugünkü jokeyi James Doyle ile ilk olarak 5 Mayıs 2012 tarihinde G2 Jockey Club Stakes’te buluşmuş ve koşuyu 4.5 boy farkla kolay kazanmıştı.



 Bu yılki ilk startını 27 Nisan günü İngiltere-Sandown’da yine James Doyle idaresinde bir G3 koşuda alan AL KAZEEM, koşuyu 1 boy farkla kazanırken, akabinde 26 Mayıs günü İrlanda-Curragh’da katıldığı ve kariyerinin ilk Grup 1 mücadelesi olan G1 Tattersalls Gold Cup’ı bugünkü rakiplerinden CAMELOT’un önünde kazanarak bir anda tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Royal Ascot festivali kapsamında kazanmış olduğu G1 Prince of Wales’ Stakes’in ardından 4. birinciliğini elde eden AL KAZEEM, bugün kazanmış olduğu G1 Coral Eclipse Stakes’in ardından kariyerinin 12. startında son 3’ü Grup 1 olmak üzere üst üste 5. koşu galibiyetini elde ederken, toplam birincilik sayısını ise 7’ye yükseltmiş oldu. Jokeyi James Doyle ile 5 koşuya katılıp, tümünü kazanan AL KAZEEM, babası Dubawi’nin ikinci jenerasyon taylarından olup, Dubawi’nin bu yıl G1 kazanan 4. temsilcisidir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder