2 Mayıs 2013 Perşembe

Kentucky Derby Preview


1)    BLACK ONYX (Rock Hard Ten – Kalahari Cat / Cape Town)

Sahibi: Sterling Racing
Antrenörü: Kelly Breen
Jokeyi: Joe Bravo

11 Ekim 2012 tarihinde Belmont Park’ta katıldığı koşuyla yarış hayatına başlayan BLACK ONYX, bugüne kadar katıldığı 5 koşuda 3 birincilik 1 de ikincilik elde etti. Son olarak G3 Spiral Stakes’i kazanma başarısı gösteren BLACK ONYX, en iç kulvardan 139. Kentucky Derby’e katılacak.

G3 Spiral Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/17yXWBT

2) OXBOW (Awesome Again – Tizamazing / Cee’s Tizzy)

Sahibi: Calumet Çiftliği
Antrenörü: D. Wayne Lukas
Jokeyi: Gary Stevens

3 Ağustos 2012 tarihinde Saratoga’da koşuyla yarış hayatına başlayan OXBOW, bugüne kadar katıldığı 9 koşuda 2 birincilik, 1 ikincilik 1 de üçüncülük elde etti. 2011 Keeneland Eylül ayı satışlarında 250.000 $ bedelle satın alınan OXBOW, G3 LeComte Stakes’i kazanma başarısı göstermişti.

G3 LeComte Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/16rFPj7

3)    REVOLUTIONARY (War Pass – Runup The Colors / A.P. Indy)

Sahibi: WinStar Harası
Antrenörü: Todd A. Pletcher
Jokeyi: Calvin Borel

2012 yılında Ocala satışlarında 2 yaşlı tay olarak 235.000 $’lık bedelle WinStar Harası tarafından satın alınan REVOLUTIONARY, yarış hayatına 3 Eylül 2012 tarihinde Saratoga’da katıldığı Maiden koşuda üçüncü olarak başladı.
REVOLUTIONARY, Kentucky Derby’e gelmeden önce kariyerindeki 6 startının son üçünü kazandı ve Kentucky Derby’e katılmaya hak kazandı. Jokey Calvin Borel ile start alacak olan tay, 2010 yılında bu koşuyu yine Calvin Borel ile start alan SUPER SAVER isimli atıyla kazanan WinStar Harası’na 2 yıl aradan sonra bir Kentucky Derby zaferi daha kazandırmaya çalışacak.

G2 Lousiana Derby’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/Z1QAjs

4)    GOLDEN SOUL (Perfect Soul – Hollywood Gold / Mr. Prospector)

Sahibi: Charles E. Fipke
Antrenörü: Dallas Stewart
Jokeyi: Robby Albarado

18 Kasım 2012 tarihinde ilk olarak Churchill Downs’ta piste çıkan GOLDEN SOUL, bugüne kadar katıldığı 5 koşuda 1 birincilik 2 de ikincilik elde etti. 

5)    NORMANDY INVASION (Tapit – Boston Lady / Boston Harbor)

Sahibi: Fox Hill Çiftliği (Rick Porter)
Antrenörü: Chad Brown
Jokeyi: Javier Castellano

15 Eylül 2012 tarihinde Belmont Park’ta katıldığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan NORMANDY INVASION, ardından 2 Kasım günü Aqueduct’ta katıldığı koşuyu kazanarak Maiden’e veda etti. Daha sonra G2 Remsen ve G2 Risen Star Stakes’te start alıp, birinde ikinci diğerinde ise beşinci kalan NORMANDY INVASION, son olarak VERRAZANO’nun kazandığı G1 Wood Memorial Stakes’te sonlarda fotoya diri girerek ikinci oldu.
NORMANDY INVASION, uzayan mesafenin avantajını kullanarak Maiden galibiyetinin ardından ikinci galibiyetini G1 Kentucky Derby’de almaya çalışacak.

NORMANDY INVASION’in kazandığı ilk ve tek yarışı izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/15PQy73

6)    MYLUTE (Midnight Lute – Stage Shop / Valid Expectations)

Sahibi: GoldMark & Whisper Hills Harası
Antrenörü: Tom Amoss
Jokeyi: Rosie Napravnik

17 Haziran 2012 tarihinde Churchill Downs’ta katıldığı koşuyla yarış hayatına başlayan MYLUTE, bugüne kadar katıldığı 9 koşuda 2 birincilik, 3 ikincilik, 2 de üçüncülük elde etti. REVOULUTIONARY’nin kazandığı G2 Louisiana Derby’de ikinci olan MYLUTE, 139. Kentucky Derby’de geçtiğimiz yıl BELIEVE YOU CAN ile Kentucky Oaks’ı kazanan kadın jokeyi Rosie Napravnik’e ilk Derby galibiyetini kazandırmak için uğraş verecek.
MYLUTE’un Churchill Downs’ta yaptığı galobunu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/10XHbBs

7)    GIANT FINISH (Frost Giant – Apocalyptic / Hickman Creek)

Sahibi: Sunrise Harası, Gary Tolchin, Aubrey Flanagan, Bob Smith
Antrenörü: Tony Dutrow
Jokeyi:

3 Kasım 2012 tarihinde Aqueduct’ta katıldığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan GIANT FINISH, bugüne kadar 5 koşuda 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 de üçüncülük elde etti. G3 Spiral Stakes’te elde ettiği üçüncülük ise GIANT FINISH’in en büyük başarısı olarak dikkat çekiyor.

8) GOLDENCENTS (Into Mischief – Golden Works / Banker’s Gold)

Sahibi: W.C. Racing & Dave Kenney & RAP Racing
Antrenörü: Doug O’Neill
Jokeyi: Kevin Krigger

2 Eylül 2012 tarihinde Del Mar’da katıldığı Maiden koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan GOLDENCENTS, ardından 6 Ekim 2012 tarihinde Belmont Park’ta katıldığı G2 Foxwood Champagne Stakes’te 2. oldu.

17 Kasım 2012 tarihinde 1 Milyon $ ikramiyeli Delta Downs Jackpot Stakes’i kazanan GOLDENCENTS, akabinde katıldığı G3 Sham Stakes’i de kazanma başarısı gösterdi. Yarış hayatını 5. startında, G2 San Felipe Stakes’te start alıp 4. olan safkan, son olarak Derby için önemli provalardan biri olarak gösterilen G1 Santa Anita Derby’i kazanma başarısı gösterdi. GOLDENCENTS, geçtiğimiz yıl 138.si koşulan Kentucky Derby’i antrene ettiği I’LL HAVE ANOTHER ile kazanan antrenörü Doug O’Neill ve RAP Racing’in ortaklarından olan, bu yıl NCAA (Amerikan Kolej Basketbol Ligi) şampiyonu olan Louisville takımının koçu Rick Pitino’ya bir zafer de Kentucky Derby’de kazandırmaya çalışacak.

G1 Santa Anita Derby’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/15PM2pb

8)    OVERANALYZE (Dixie Union – Unacloud / Unaccounted For)

Sahibi: Repole Harası
Antrenörü: Todd A. Pletcher
Jokeyi: Rafael Bejerano

9 Ağustos 2012 tarihinde Saratoga’da katıldığı Maiden koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan OVERANALYZE, bugüne kadar 7 startında 4 birincilik elde etti. Geçtiğimiz yıl 2 yaşlılığında G2 Futurity Stakes ve G2 Remsen Stakes galibiyetleri de bulunan aygırlarımızdan UNACCOUNTED FOR’un torunu OVERANALYZE, bu yılki ilk birinciliğini de G1 Arkansas Derby’i kazanarak elde etti ve Kentucky Derby’e geldi.

G1 Arkansas Derby’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/183sNrq

9)     PALACE MALICE (Curlin – Palace Rumor / Royal Anthem)

Sahibi: Dogwood Harası
Antrenörü: Todd Pletcher
Jokeyi: Mike Smith

5 Temmuz 2012 tarihinde Belmont’ta katıldığı koşuyla yarış hayatına başlayan CURLIN’in ilk jenerasyon temsilcisi PALACE MALICE, bugüne kadar 6 koşuda 1 birincilik 3 ikincilik, 1 de üçüncülük elde etti. G2 Risen Star Stakes’te, üçüncü, G1 Blue Grass Stakes’te ise ikinci olan PALACE MALICE, antrenörü Todd Pletcher’ın bu koşudaki 5 Derby adayından birisi.

PALACE MALICE’in galobunu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/18epD45

10) LINES OF BATTLE  (War Front – Black Speck / Arch)

Sahibi: Joseph Allen & Mrs. John Magnier & Michael Tabor & Derrick Smith
Antrenörü: Aidan O’Brien
Jokeyi:

27 Mayıs 2012 tarihinde İrlanda-Curragh’da katıldığı koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan LINES OF BATTLE, bugüne kadar 6 koşuda 3 birincilik 1 ikincilik elde eden safkan, son olarak Dubai-Meydan’da katıldığı UAE Derby’i kazanma başarısı göstermişti. Britanya’dan bu koşu için gelecek olan ve ertesi gün tekrar Britanya’da 1000 Guineas’de at binecek olan jokeyi Ryan Moore ile start alacak LINES OF BATTLE, jokeyine ve ilgililerine ilk Kentucky Derby zaferini yaşatmaya çalışacak.

UAE Derby’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/10XE7VW

11)  ITSMYLUCKYDAY (Lawyer Ron – Viva La Slew / Doneraile Court)

Sahibi: Trilogy Harası & Laurie Plesa
Antrenörü: Eddie Plesa Jr.
Jokeyi: Elvis Trujillo
1 Haziran 2012 tarihinde Monmouth Park’ta katıldığı Maiden koşuda 2. olarak yarış hayatına başlayan ITSMYLUCKYDAY, kariyerinin ilk Grup koşu birinciliğine G3 Holy Bull Stakes’te uzanmıştı. Son olarak ORB’un kazandığı G1 Florida Derby’de ikinci olan ITSMYLUCKYDAY,10. yarışta 5. birincilik ile Kentucky Derby’e geliyor. 

G3 Holy Bull Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/184bre2

12)  FALLING SKY (Lion Heart – Sea Dragoness / Sea Hero)

Sahibi: Newtown Anner Stud, James Covello & Joseph Bulger
Antrenörü: John Terranova II
Jokeyi:

1 Kasım 2012 tarihinde Calder Hipodromu’nda katıldığı koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan aygırlarımızdan LION HEART’ın temsilcisi FALLING SKY, bugüne kadar 6 koşuda 3 birincilik 1 de üçüncülük elde etti. G3 Sam F. Davis Stakes’i kazanan safkan akabinde VERRAZANO’nun kazandığı G2 Tampa Bay Derby’de üçüncü, son olarak da aygırlarımızdan UNACCOUNTED FOR’un torunu OVERANALYZE’ın kazandığı G1 Arkansas Derby’de dördüncü olmuştu.

G3 Sam F. Davis Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/Ygd5Fm

14) VERRAZANO (More Than Ready – Enchanted Rock / Giant’s Causeway)

Sahibi: Let’s Go Harası & Mrs. John Magnier & Michael Tabor & Derrick Smith
Antrenörü: Todd A. Pletcher
Jokeyi: John Velazquez

2011 yılı Keeneland Eylül Ayı Yearling satışlarında 250.000 $ bedelle satın alınan VERRAZANO, yarış hayatına bu yılın ilk gününde Gulfstream Park’ta katıldığı Maiden koşuyu 7.5 boy farkla kazanarak başladı. Ardından 2 Şubat günü Gulfstream Park’ta katıldığı Allowance koşuyu en yakın rakibine yaklaşık 16 boy fark atarak kazanan safkan, daha sonra G2 Tampa Bay Derby’i de kazanma başarısı göstermişti.
Son olarak G1 Wood Memorial Stakes’i, NORMANDY INVASION ve VYJACK’in önünde kazanma başarısı gösteren VERRAZANO, 4’te 4 ile Kentucky Derby’e favori olarak geldi ve 1882’de APOLLO’nun başardığı, daha sonra hiçbir atın başaramadığı 2 yaşlılığında start almadan Derby’i kazanan ilk safkan olamaya çalışacak.

G1 Wood Memorial Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/183sIE9

15) CHARMING KITTEN (Kitten’s Joy – Iteration / Wild Again)

Sahibi: Ken & Sarah Ramsey
Antrenörü: Todd Pletcher
Jokeyi:
28 Temmuz 2012 tarihinde Saratoga’da katıldığı koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan CHARMING KITTEN, bugüne kadar 7 koşuda 2 birincilik, 2 de ikincilik elde etmişti. G2 Palm Beach Stakes’te ikinci olan CHARMING KITTEN son olarak G1 Blue Grass Stakes’te JAVA’S WAR ve PALACE MALICE’in ardında üçüncülük elde etmişti.
CHARMING KITTEN’in yaptığı galobu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/ZYHp9P

16) ORB (Malibu Moon – Lady Liberty / Unbridled)
Sahibi: Janney Stuart & Phipps Harası
Antrenörü: Claude McGaughey
Jokeyi: Joel Rosario

18 Ağustos 2012 tarihinde Saratoga’da katıldığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan ORB, ilk üç koşusunda 3-4-4 derecelerini elde ettikten sonra ilk birinciliğini 24 Kasım 2012 tarihinde Aqueduct’ta katıldığı Maiden koşuyu kazanarak elde etmişti. Ardından Gulfstream Park’ta katıldığı Allowance koşuyu da kazanma başarısı gösteren ORB, G2 Fountain of Youth Stakes’i de kazanmıştı ve G1 Florida Derby’i de kazanıp kariyerinin 7. startında üst üste ve toplamda 4. birinciliğini elde edip Kentucky Derby’e geldi. Derby’nin favorilerinden biri olarak gösterilen ORB, Kentucky Derby öncesi hazırlık koşularında topladığı 150 puanıyla VERRAZANO ile birlikte en yüksek puana sahip 2 safkandan birisi oldu.

G1 Florida Derby’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/13BqqbV

17) WILL TAKE CHARGE (Unbridled’s Song – Take Charge Lady / Dehere)

Sahibi: Willis D. Horton
Antrenörü: D. Wayne Lukas
Jokeyi: Jon Court

2011 yılında Keeneland Eylül ayı satışlarında Yearling olarak 425.000 $ bedelle satın alınan WILL TAKE CHARGE, yarış hayatına 16 Ağustos 2012 tarihinde Saratoga’da katıldığı Maiden koşuyla başladı. Son olarak G2 Rebel Stakes’i kazanan aygırlarımızdan DEHERE’in torunu WILL TAKE CHARGE, yarış hayatı boyunca 7 koşuda 3 birincilik ile Kentucky Derby’e geldi.

18) FRAC DADDY (Scat Daddy – Skipper’s Mate / Skip Away)

Sahibi: Magic City Thoroughbred Partners
Antrenörü: Kenny McPeek
Jokeyi: Victor Lebron

4 Ekim 2012 tarihinde Belmont’ta katıldığı koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan FRAC DADDY, bugüne kadar 6 koşuda 1 birincilik, 3 de ikincilik elde etti. Geçtiğimiz yıl aygırlarımızdan LION HEART’ın temsilcisi UNCAPTURED’ın kazandığı G2 Kentucky Jockey Club Stakes’te ikinci olan FRAC DADDY, bu yıl son olarak 13 Nisan günü katıldığı G1 Arkansas Derby’de ikinci olmuştu.

FRAC DADDY’nin yaptığı galobu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/ZXkGJI

19) JAVA’S WAR (War Pass – Java / Rainbow Quest)

Sahibi: Charles E. Fipke
Antrenörü: Kenny McPeek
Jokeyi: Julien Leparoux

5 Haziran 2012 tarihinde ABD-Churchill Downs’da katıldığı Maiden koşuyla yarış hayatına başlayan JAVA’S WAR, Kentucky Derby’e gelene kadar 7 koşuda 3. birincilik elde etti. 2012 yılında Keeneland pistinde katıldığı G1 Dixiana Breeders’ Futurity’den üçüncü olarak ayrılan ve G2 Tampa Bay Derby’de Kentucky Derby’nin favori isimlerinden VERRAZANO’nun ardında ikinci kalan JAVA’S WAR, ilk Grup koşu galibiyetini G1 Toyota Blue Grass Stakes’te almıştı. Son olarak 1991 yılında aygırlarımızdan STRIKE THE GOLD’un başardığı önce G1 Blue Grass Stakes, sonra Kentucky Derby’i kazanma başarısını göstermeye çalışacak.

G1 Blue Grass Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/ZCSFbx

20) VYJACK (Into Mischief – Life Happened / Stravinsky)

Sahibi: Pick Six Racing
Antrenörü: Rudy Rodriguez
Jokeyi: Garrett Gomez

2012 yılı Fasig-Tipton satışlarında 2 yaşlı olarak 100.000 $ bedelle Pick Six Racing tarafından satın alınan VYJACK, yarış hayatına 10 Kasım 2012 tarihinde, Aqueduct’ta katıldığı Maiden koşuyu kazanarak başlamıştı. Ardından 9 Aralık 2012 tarihinde katıldığı Traskwood Stakes’i kazanan 3 yaşındaki iğdiş safkan, akabinde 5 Ocak günü katıldığı G2 Jerome Stakes’i kazanma başarısı göstermişti. G3 Gotham Stakes’i de kazanarak 4’te 4 ile G1 Wood Memorial’e katılan VYJACK, ilk mağlubiyetini VERRAZANO’nun kazandığı, NORMANDY INVASION’ın ikinci olduğu G1 Wood Memorial Stakes’te 3. olarak almıştı.

G3 Gotham Stakes’i izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/11Xr5V5

YEDEK
21) FEAR THE KITTEN (Kitten’s Joy – Dynarhythm / Dynaformer)

Sahibi: Frank Irwin
Antrenörü: Mike Maker
Jokeyi: Alan Garcia

24 Ekim 2012 tarihinde Keeneland’da katıldığı koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan FEAR THE KITTEN, bugüne kadar katıldığı 6 koşuda 2 birincilik 1 ikincilik, 1 de üçüncülük elde etti. G3 Southwest Stakes’te ikincilik, G3 LeComte Stakes’te üçüncülük elde eden safkan, deklare günü koşudan çıkan bir isim olması hâlinde 139. Kentucky Derby’de mücadele edecek.







2 yorum:

  1. Eline sağlık Numan..

    Son yılların en denk Derby'si ..

    Kerem Özbay..

    YanıtlaSil
  2. verrazano favori gösterilsede ben bu yarışta java's war , OVERANALYZE ve GOLDENCENTS'i de şanslı görüyorum .. süpriz de ise REVOLUTIONARY ve my lute olabilir diyorum ..

    YanıtlaSil