14 Eylül 2013 Cumartesi

Yarış dolu haftasonu

Merhaba,

Bugün 14 Eylül Cumartesi.. Bu haftasonu dünya genelinde üzerine kitap yazılacak düzeyde Grup koşular var. Gerek Arc öncesi ciddi provalar, gerek İngiltere ve İrlanda'daki Triple Crown'ın son halkası St. Leger Koşuları, gerekse ABD'de gerçekleştirilecek olan Grup 1 koşular. Her anlamda dolu dolu 2 yarış günü yaşayacağımız kesin.

Tek tek yarışları değerlendirmek yerine kısa özet geçeyim çünkü böyle bir şeye kalkışırsam koşular tamamlanana kadar bitiremem preview yazısını.

Muhteşem 2 yarış gününe erken saatlerde Avustralya-Moonee Valley'de yeni Black Caviar diye nitelendirilen Atlantic Jewel'in 9'da 9 yaptığı G2 Stock Stakes ile başladık. Akabinde G1 Golden Rose Stakes'te ise Zoustar'ın kolay galibiyetini izledik.

Kameralar öğleden sonra önce İngiltere'ye çevrilecek. Doncaster'de St. Leger Festivali'nin son gününde festivalin en önemli koşuları gerçekleştirilecek. Festivalin son gününe TSİ 15.35'te koşulacak olan Arap atlarına ait G1 Harwood International Stakes ile start verilecek. Bu koşunun ayrı bir özelliği ise İngiltere'de ilk kez bir festival gününe Arap yarışı konulmasıdır. Ülkemizde geçtiğimiz hafta koşulan IFAHR Koşusu'na deklare edilmesine rağmen gelmeyen AL HIBAAB bu koşuda start alacak. Biraz geri planda şans verilen AL HIBAAB'ın yanı sıra dünyanın faal en iyi Arap atlarından TABARAK ve Dahess'in oğlu DJET TAOUY da bu koşuda start alacak.


Doncaster'de günün ve belki de bu hipodrom için sezonun en önemli yarışı ise St. Leger olacak. Bu yıl Triple Crown ihtimali olmadığından ilgi biraz düşük gibi hissediliyor. En azından geçen sene Camelot heyecanı bu yıl yok diyebiliriz. Ayrıca çok önemli bir şampiyon adayı da bulunmadığından sanki bir St. Leger havası sezemiyoruz. Ancak klasik her zaman klasiktir. Bu yılki St. Leger da her yıl olduğu gibi gerektiği ilgiyi Britanya basınında buluyor ve bulacaktır. Kısaca katılacak safkanlara bir bakarsak, G1 koşularda elde ettiği plaselerle buraya gelen ve son anda yarınki Irish St. Leger yerine burayı tercihleyen GALILEO ROCK benim ve otoritelerin favorisi. Sürekli aşama kaydeden EXCESS KNOWLEDGE, Godolphin'in safkanları CAP O'RUSHES , LIBERTARIAN ve SECRET NUMBER, Coolmore'un temsilcisi FOUNDRY ve Oaks galibi TALENT da dikkat çeken isimler.


Doncaster'de ayrıca G2 OLBG Stakes ve G2 Champagne Stakes de güzel mücadelelere sahne olacak.
Ayrıca İrlanda-Curragh'da G2 Blanford Stakes ve G3 Renaissance Stakes için de CRISTOFORO COLOMBO, SHIROCCO STAR, PURR ALONG gibi takibinde olduğum isimler de deklare olmuş durumda.

İngiltere'de günü noktaladıktan sonra Amerika'yı keşfe gidiyoruz. Belmont Park'ta birbirinden önemli koşular var Cumartesi programında. Tabi en başta EMOLLIENT'in yer aldığı G1 Garden City Stakes. Bunun yanı sıra BETTER LUCKY'li G3 Noble Damsel Stakes de dikkat çekiyor.

ABD'de Cumartesi'yi noktaladıktan sonra Pazar günü daha da dolu bir yarış günü bizleri bekliyor. Pazar gününe ait tek tek koşuları yazmayacağım. Yalnızca 15 Eylül Pazar günü piste çıkacak bazı safkanları yazsam yeterli olur diye düşünüyorum: FLINTSHIRE, VANCOUVERITE, KIZUNA, RULER OF THE WORLD, ROMANTICA, TREVE, PENELOPA, VENUS DE MILO, SILASOL, CAMELOT, DUNADEN, ORFEVRE, OLYMPIC GLORY, STYLE VENDOME, HAVANA GOLD, FLOTILLA, AHZEEMAH, ERNEST HEMINGWAY, RED CADEAUX, ROYAL DIAMOND, DARWIN, SUDIRMAN, TOORMORE, TRADE STORM ve ve ve WISE DAN!!

Evet böyle bir programı bir daha görürmüyüz bilemem o yüzden ben tadını çıkarmaya bakacağım. Bu koşulara ait sonuçların büyük çoğunluğunu ise tjk.org için yazacağım ve merak edenler okuyabilirler. Şimdiden iyi seyirler, kendinize iyi davranın.

Numan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder