28 Şubat 2014 Cuma

Katar’da sezonun en önemli yarışları koşuldu

27 Şubat Perşembe günü Katar’ın Doha kentindeki Al Rayyan Hipodromu’nda 23. Qatar International Equestrian Festivali kapsamında sezonun en önemli G1 koşuları gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından ünlü jokeylerin ve misafirlerin de katılım gösterdiği yarışlar birbirinden zevkli mücadelelere sahne oldu.


G1 H.H. The Emir’s Trophy’i Frankie Dettori’nin bindiği DUBDAY kazandı


Katar’da İngiliz safkanlarına ait sezonun en önemli koşularından olan G1 H.H The Emir’s Trophy’i Al Shaqab Racing’in sahibi olduğu, Jassim Ghazali’nin antrenesindeki DUBDAY (Dubawi – Dayrose / Daylami) jokeyi Frankie Dettori idaresinde kazandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/1hXx5IG

Çim pistte 2400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 3 ve yukarı yaşlı 15 safkan İngiliz atı katıldı. 2 Milyon Katar Riyali (yaklaşık 549.210 US$) ikramiyeli koşuda ikinciliği PETER ANDERS (Pivotal-Astorg/Lear Fan) elde ederken, POLPERRO (Kingmambo-Sand Springs/Dynaformer) üçüncü, CLEAN BOWLED (Footstepsinthesand-Miznapp/Pennekamp) ise dördüncü oldu.

Kazanan DUBDAY için koşunun bitiriş derecesi 2.28.34 olurken, koşuda farklar ¾ Boy-Baş-Boyun şeklinde oluştu.


Southcourt Stud tarafından yetiştirilen ve 2 yaşlılığında start almayan DUBDAY, yarış hayatına 5 Haziran 2013 tarihinde Almanya’nın Köln Hipodromu’nda katıldığı koşuda dördüncü olarak başladı. 22 Haziran’da Düsseldorf’ta katıldığı koşuyu kazanarak Maiden’e veda eden safkan, akabinde Fransa’ya gidip 28 Temmuz günü Deauville’de katıldığı Şartlı koşuda üçüncü oldu. Daha sonra tekrar Almanya’ya dönen DUBDAY, Hannover ve Hoppegarten’da 2 Grup 3 koşuya katılıp ilkinden ikinci, diğerinden ise beşinci olarak ayrıldı.



Ekim 2013’te Fransa-Arqana Satışları’nda 200.000 Euro bedelle satın alınan DUBDAY, daha sonra Katar’a geldi ve 26 Aralık 2013 tarihinde ilk kez G1 Qatar Derby için piste çıkıp koşuyu kazandı. Daha sonra 6 Şubat günü Qatar Gold Trophy’i de kazanan 4 yaşındaki DUBDAY, Frankie Dettori idaresinde kazanmış olduğu G1 H.H. The Emirs Trophy’nin ardından kariyerinin 8. startında üst üste 3., toplamdsa ise 4. birinciliğini elde etti. 

Son zamanlarda atçılığa yaptığı büyük yatırımlarla bilinen Al Shaqab Racing’in safkanı DUBDAY’in Mart ayı sonunda Dubai-Meydan Hipodromu’nda koşulacak G1 Dubai World Cup, G1 Dubai Duty Free ve G1 Sheema Classic için kaydı bulunuyor.


G1 H. H. The Emir’s Sword Koşusu’nda kazanan ASSY oldu


Katar’da sezonun en önemli yarışı olarak bilinen Arap atlarına mahsus 3 Milyon Katar Riyali (yaklaşık 823,815 US$) ikramiyeli G1 H.H. The Emir’s Sword Koşusu’nu ise Sheikh Mohammed Bin Khalifa Al Thani’nin sahibi olduğu, Julian Smart’ın antresindeki ASSY (Amer – Margouia) jokeyi Christophe Lemaire idaresinde kazandı.

Koşuyu ve sonrasında gerçekleştirilen kupa törenini izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/NAxrHb

Çim pistte 2400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda ikinciliği ve üçüncülüğü kazanan ASSY’nin ekürileri ve babadan kardeşleri AL ANGA (Amer-Kerbelle Du Loup) ve RATHOWAN (Amer-Arc De Ciel) elde ederken, NASHMI (Amer-Danie Du Cassou) de Amer temsilcilerinin oluşturduğu tabelayı tamamlayan isim oldu.

Kazanan ASSY için koşunun bitiriş derecesi 2.40.74 olurken, koşuda farklar Burun-1 ¼ Boy-1/2 Boy şeklinde oluştu.



Katar’da 2012 yılından bu yana birbirinden önemli koşular kazanan 5 yaşındaki ASSY, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek kariyerinin 9. startında üst üste ve toplamda 8. birinciliğini elde etti. 


Fransız jokey Christophe Lemaire koşu sonrası yaptığı açıklamada “Katar’ın en büyük yarışını kazandığım için çok mutluyum. ASSY, 6 Şubat’taki Qatar Gold Sword’da çok iyi koşup, kazanmıştı. Bugün de iyi bir yarış koşmasını bekliyorduk öyle de oldu.” şeklinde konuştu.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder