12 Ağustos 2013 Pazartesi

G1 Phoenix Stakes’te kazanan SUDIRMAN oldu


11 Ağustos Pazar günü İrlanda’nın Curragh Hipodromu’nda gerçekleştirilen ve Avrupa’da sezonun 2 yaşlı taylara ait ilk Grup 1 yarışı olan Keeneland Phoenix Stakes’i Fitri Hay ve John Magnier’in ortaklaşa sahip oldukları, David Wachman’ın antrenesindeki SUDIRMAN (Henrythenavigator – Sharmeen / Desert Style) jokeyi Wayne Lordan ile kazandı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız: http://bit.ly/17hWItI

2 yaşlı 5 İngiliz tayının katılımıyla, 1200 metre çim pistte gerçekleştirilen 260.000 $ ikramiyeli koşuda BIG TIME (Kheleyf-Beguine/Green Dancer) ikinci olurken, WAR COMMAND (War Front-Wandering Star/Red Ransom) üçüncü, AMBIANCE (Camacho-Thawrah/Green Desert) de dördüncü oldu.

Kazanan SUDIRMAN için koşunun bitiriş derecesi 1.09.35 olurken, koşuda farklar ½ Boy- ½ Boy- 3 ½ Boy şeklinde oluştu.


15 Mayıs günü İrlanda-Nass’ta katıldığı koşuyla yarış hayatına başlayan SUDIRMAN, kariyerinin 5. startında üst üste ve toplamda 3. galibiyetini elde etti. 2 yaşındaki erkek tay, son olarak 29 Haziran günü bugünkü pist ve mesafede katıldığı G2 Railway Stakes’i yine bugün olduğu gibi Wayne Lordan idaresinde, ikinci olan BIG TIME’ın önünde kazanma başarısı göstermişti.

2012 yılı Tattersalls Ekim ayı satışlarında Yearling olarak 320.500 $’lık bedelle satış gören SUDIRMAN, babası HENRYTHENAVIGATOR’a da PEDRO THE GREAT’ten sonra üst üste 2. Phoenix Stakes galibiyetini kazandırmış oldu.

İlgililerinin koşu sonrası yapmış olduğu açıklamaya göre SUDIRMAN için bir sonraki muhtemel yarışın 15 Eylül günü koşulacak olan G1 Goffs Vincent O’Brien National Stakes olması bekleniyor.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder