12 Ağustos 2012 Pazar

''Bir musibet, bin nasihatten iyidir''

Genellikle maç günleri ortaya çıkan ''derbi fanatikleri'' yine iş başındaydı bu akşam. Gerek Facebook, gerekse Twitter olmak üzere tüm sosyal medyada ''timeline fucker''lığına devam ettiler. Şaşırmadık tabi. (Bu sadece Galatasaraylılar değil aynı zamanda Fenerbahçeliler için de geçerli)

Üzgünüm evet. Ama maçı kaybettik diye değil. Takımımın mağlubiyetinde hakemin etki etmesi ve takımımın taraftarlarının özeleştiri yapmak yerine sadece bunu bahane etmesinden dolayı üzgünüm açıkçası. 12 Mayıs'ta şampiyonluğu kaybettik. Tüm inancımla gitmiştim Kadıköy'e, şampiyonluktan emindim ama kaybettik. Hayal kırıklığı oldu.. ama üzülmedim. O gece ''adam'' gibi sevinen, tüm gerçek Galatasaraylı arkadaşlarımı, kardeşlerimi tebrik ettim. Sonuna kadar etmişlerdi şampiyonluğu. Kendi takımımın ligin son maçına kadar verdiği mücadeleden dolayıydı belki de bu üzülmememin nedeni kim bilir.

Aradan 2 ay geçti, bazı transferler yapıldı ve bu akşam iki takım Süper Kupa için karşılaştı bu sefer ve yine kaybettik. Yine Galatasaray üstün oynadı, yine hak etti galibiyeti. Hakem Cüneyt Çakır'ın kötü yönetimi bütün herkesin dilinde fakat ben hakem konuşmama yemini ettim yıllar önce. Elbette verdiği kararların yanlış olduğunu düşünüyorum ama hiç bir zaman bu bahaneye sığınamayız. Sahada kötü oynayan, eksik oynayan bir Fenerbahçe varken daha derli toplu -tabi yine eksikleri olan- Galatasaray vardı ve onlar kazandı.

Biraz daha taktik konuşursak, (Cüneyt Çakır'ın kötü kararları haricinde) kaleci Volkan'ın erken sakatlanması, Mert'in oyuna girip yediği hatalı gol, savunmada Bekir'in çok kritik hataları ve pek tabiki çok sırıtan ORTA SAHA EKSİKLİĞİ maçı kaybetmedeki en önemli kırılma noktaları oldu.

Umarım transferi günler öncesinden kapattık diyen Fenerbahçe yönetimi için bu maç önemli bir ders olmuştur ve orta sahaya gerekli olan transferi yaparlar artık ne diyelim. Tarihin en iyi kadrolarından birini kurmuşken, en önemli eksik olan ORTA SAHA sorunu çözülmeli bir an evvel yoksa bugünkü maçtan daha önemli olan Spartak Moskova maçları başımıza dert açabilir. Hatta daha ileri gidersek, bu eksiklik ligde de şampiyonluğun kaçmasına neden olabilir. Sonuç olarak ne demişler: ''BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR''

Neyse diyeceğim o ki takımdaki her futbolcu Kuyt'ın 4'te 1'i istekle oynarsa, bir de orta sahaya adam alırsak bu takım her alanda başarılı olacaktır. Ayrıca tekrar ''adam'' gibi sevinen tüm Galatasaraylı arkadaşlarımı kutlarım.

#ortasahayatransferistiyoruz
#derbifanatikleribitsinistiyoruz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder